Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rusi sa starajú aj naďalej: Na východ Ukrajiny dorazil 33. humanitárny konvoj

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Nákladné autá ruského ministerstva pre mimoriadne situácie dopravili dnes do Doneckej a Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny ďalší náklad humanitárnej pomoci. Ako informovala agentúra RIA Novosti, približne 1000 ton vážiaci náklad tvoria potraviny, lieky a ďalšie nutné položky. Po vyložení nákladu sa kamióny vrátia do Ruska. Ako pripomenulo ruské ministerstvo, ide o 33. konvoj ruskej humanitárnej pomoci pre východ Ukrajiny.

Situácia na východe Ukrajiny zostáva nezmenená: obe strany ozbrojeného konfliktu sa aj dnes navzájom obvinili z porušovania dohody o prímerí, ktorú uzavreli v polovici februára v bieloruskom Minsku. 

Velenie vládnej tzv. protiteroristickej operácie (ATO) dnes informovalo o 86 prípadov ostreľovania svojich pozícií v uplynulých 24 hodinách. Vedenie samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) zasa uviedlo, že ukrajinská armáda narušila prímerie 75-krát. 

Vedenie DĽR okrem toho informovalo, že pozdĺž demarkačnej čiary registruje pohyb ukrajinských vojakov a techniky, a to aj napriek vyhláseniam urajinského prezidenta Petra Porošenka, ktorý tvrdí opak, uviedol dnes predstaviteľ ministerstva obrany DĽR Eduard Basurin.

Rusi sa starajú aj
Zobraziť galériu (2)

 

Viac o téme: Humanitárna pomocRuskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu