Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tajné plány na inváziu Ruska: Do 15 dní obsadený Kyjev, nové hranice bližšie Slovensku

Poliaci vraj odhalili tajné plány ruského útoku. Zobraziť galériu (3)
Poliaci vraj odhalili tajné plány ruského útoku. (Zdroj: reprofoto Stratfor, SITA)

VARŠAVA - Veľká ruská invázia na Ukrajinu. Poliaci odhalili tajné plány z vrchného velenia ruskej armády, ktoré hovoria o vojenskom útoku na Ukrajinu. Takmer polovicu Ukrajiny by obsadili do 15 dní!

Skupina s názvom "Mierotvorca" odhalila plány ruského útoku na Ukrajinu. Dokumenty sú zo stránky psb4ukr.org a hovoria o obsadení skoro polovice územia Ukrajiny. Hraničnou by mala byť rieka Dneper. Generálny štáb západného vojenského distriktu s týmto návrhom mal už súhlasiť na začiatku apríla v Petrohrade. Túto správu priniesli viaceré poľské portály a informuje o tom aj ukrajinský euromaidanpress.com.

Útok by sa mal realizovať niekedy na začiatku leta. Do 15 dní by mali odrezať komunikačné spojenia veľkých miest a zničiť infraštruktúru. Túto operáciu by mal zrealizovať batalión taktickej skupiny (BTG), ktorý patrí do ruskej armády. Na túto skupinu už viackrát upozorňoval Dmytrij Tymčuk.

Plán možného útoku Ruska na Ukrajinu podľa inštitútu Stratfor
Zobraziť galériu (3)
Plán možného útoku Ruska na Ukrajinu podľa inštitútu Stratfor  (Zdroj: reprofoto Stratfor, SITA)

Inváziu by mali sprevádzať masakre civilistov ukrajinskou armádou, aby sa operácia legitimizovala. Mala by byť tiež vedená pod hlavičkou Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky. Útok by mal byť vedený v dvoch smeroch - smerom na Charkov a Kyjev. Euromaidan píše, že na ukrajinskej hranici cvičí ruská armáda, informovali o tom aj ruské médiá.

Južný postup by mal smerovať na Melitopol, ktorým by sa otvoril koridor na Krym. Americký geopolitický portál Stratfor publikoval už na začiatku tohto roka plán ako by mohlo Rusko zaútočiť na Ukrajinu. Tu sú detailné plány. Vo februári tohto roka vyšla tiež Novaya Gazeta s informáciami o možnom zabratí východných oblastí Ukrajiny Rusmi, upozorňuje Euromaidan.

Tajné plány na inváziu
Zobraziť galériu (3)

Viac o téme: VojnaPoľskoVladimir PutinUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu