Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na Ukrajine nič nové: Strany sa opäť obviňujú z porušovania prímeria

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Velenie ozbrojených síl samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) dnes obvinilo ukrajinské vládne sily z ostreľovania svojich pozícií, ku ktorému došlo práve v čase, keď sa na neďalekom kontrolnom poste striedali členovia pozorovateľskej misie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

Incident sa odohral v blízkosti mesta Ščasťa. Ostreľovanie trvalo asi 15 minút a pozorovatelia OBSE "si ho nemohli nevšimnúť," uviedol predstaviteľ hlavného štábu proruských síl pre agentúru RIA Novosti. Dodal, že počas dnešného dňa vládne sily ostreľovali pozície proruských povstalcov viackrát.

V Luhanskej oblasti je dnes situácia napätá v okolí obce Krymske, Stanycja Luhanska, ako aj Ščasťa, informovala agentúra Ukrinform. V Doneckej ľudovej republike (DĽR) za posledných 24 hodín zaregistrovali 30 prípadov porušenia prímeria zo strany vládnych síl, pričom pri ostreľovaní obce Jasinovata boli zranení dvaja civilisti, informovala RIA Novosti.

Ukrajinská armáda podľa tohto zdroja informovala o najmenej 32 prípadoch narušenia prímeria proruskými povstalcami. Paľbu z ťažkých zbraní v noci nadnes zaregistrovali aj v Donecku a Horlivke, spresnila s odvolaním sa na radnicu v Donecku agentúra RIA Novosti. Velenie vládnej protiteroristickej operácie (ATO) dnes informovalo, že za posledných 24 hodín nezahynul žiaden vojak ukrajinskej armády, ale osem ich utrpelo zranenia. 

Na Ukrajine nič nové:
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu