Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Červený kríž žiada ďalšie financie na pomoc Ukrajine

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽENEVA – Medzinárodný výbor Červeného kríža (MVČK) potrebuje na humanitárnu pomoc pre východ Ukrajiny ďalších 32 miliónov švajčiarskych frankov (31 miliónov eur). Potreba dodatočných financií sa ukázala po tom, ako pracovníci Červeného kríža mohli vďaka prímeriu dohodnutému vo februári lepšie preskúmať situáciu vo frontových oblastiach, oznámil dnes MVČK.

"Utrpenie ľudí vyhnaných z domovov, zranených, zadržiavaných a tých, ktorí sa snažia znova vybudovať svoje životy, je veľmi veľké," uviedla humanitárna organizácia sídliaca v Ženeve. Darcovské krajiny vyzvala, aby poskytli potrebné prostriedky. Žiadané financie majú byť použité okrem iného na pomoc ľuďom bez domova, zlepšenie zdravotnej starostlivosti a identifikáciu mŕtvych.

Hoci sa boje zmiernili, konflikt si naďalej takmer každý deň vyžiada nové obete, uviedol vedúci operácií MVČK v Európe a strednej Ázii Laurent Corbaz. Dodatočné financie by rozpočet organizácie pre Ukrajinu na rok 2015 zvýšili na viac než 80 miliónov frankov. Humanitárna misia na Ukrajine patrí k piatim najrozsiahlejším misiám MVČK vo svete.

Červený kríž žiada ďalšie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu