Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ukrajina opäť prežíva peklo: Doneck a Luhansk pod paľbou, armáda údajne zabila celú rodinu!

Nepokoje na Ukrajine neutíchajú ani v roku 2015. Zobraziť galériu (4)
Nepokoje na Ukrajine neutíchajú ani v roku 2015. (Zdroj: SITA)

DONECK – Kyjev aj separatisti dnes ohlásili výrazné zostrenie bojov na Donbase. Podľa ukrajinského serveru Cenzor sa v Doneckej a Luhanskej oblasti strieľa z diel, raketometov aj mínometov, straty sú medzi ozbrojencami i civilistami. Počas noci armáda zaznamenala 34 prudkých stretov.

Pod ťažkou paľbou boli cez noc štyri obytné štvrte v Donecku, oznámila tamojšia radnica. Zabití boli dvaja civilisti a sedem ďalších bolo zranených, rad domov bol paľbou z diel a následným požiarom vážne poškodený. Utrpela aj komunálne infraštruktúra. Paľba z ťažkých diel ustala až ráno.

Nepokoje na Ukrajine neutíchajú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Podľa velenia ukrajinskej protipovstaleckej operácie separatisti do bojov nasadili najmä raketomety Grad a mínomety. Streľba mierila na donecké letisko, ktoré drží ukrajinská armáda, ale aj na rad dedín v okolí. Kyjev dáva zosilnenie bojovej činnosti na Donbase do súvislosti s ruským konvojom, ktorý vraj v minulých dňoch na východ krajiny doviezol nielen humanitárny náklad, ale aj výzbroj pre povstalcov. "Ukazuje sa, že konvoj na Donbas nedoviezol len potraviny," uviedla správa ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany.

Nepokoje na Ukrajine neutíchajú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Výrazné zostrenie situácie potvrdzujú aj informačné prostriedky povstalcov. V Donecku podľa nich ukrajinská armáda zničila delostreleckou paľbou 19 obytných domov, v jednom z nich zahynula celá rodina vrátane detí. "Zasiahli priamo kuchyňu, z domu vynášajú mŕtve telá, zahynula zrejme celá rodina," napísala z miesta incidentu agentúra Novorossija.

Nepokoje na Ukrajine neutíchajú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu