Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Dôkaz Putinových klamstiev: Toto povedal bez hanby po Kryme, teraz sa sám usvedčil!

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Putin sa konečne priznal! Invázia na Krym je jeho rozhodnutia a rozkaz vydal on. Podľa neho to bolo dobré rozhodnutie, ktoré skončí úspechom. Oproti tomu, čo hovoril v minulosti, je to totálny zvrat. Teraz už je nad slnko jasné, že v marci klamal!

Ruský prezident Vladimir Putin nemieni byť doživotným prezidentom, jeho mandát je vymedzený ruskou ústavou. Šéf Kremľa to vyhlásil v obsiahlom rozhovore, ktorý včera zverejnila štátna agentúra TASS. Po uplynutí terajšieho mandátu v roku 2018 vraj zváži ďalšie kandidatúru s ohľadom na aktuálnu situáciu a na svoje preferencie.

Otvorene prehovoril o jeho živote a politických rozhodnutiach. Najväčším šokom je zabratie Krymu, ktoré kritizoval celý svet, iba Putin bol z toho nadšený. "Krym a Sevastopol sa vracajú... k svojim domovským brehom, do svojho domovského prístavu, k Rusku!" vyhlásil Putin v marci tohto roka.

Doteraz sa tváril ako neviniatko, ale teraz to konečne priznal. Na tlačovke zo 4. marca hovorí, že Rusi sa na tom vôbec nepodieľali. Pozrite si video.

Putin klamal

Anexia Krymu bola pre Putina strategickým rozhodnutím, ktoré určite skončí úspechom. "Sme jednoducho silnejší ako všetci ostatní, pretože máme pravdu. Keď ruský človek cíti pravdu, je neporaziteľný. Keď naopak necíti vnútornú istotu, čelí pochybnostiam, ktoré sú nebezpečné. V danom (krymskom) prípade pochybnosti nemám," uviedol šéf Kremľa.

Putin komentoval výrazné ochladenie vzťahov Ruska so Západom, ktoré vyvolala jeho politika voči Ukrajine. Odmietol, že terajší tlak Západu zavedie jeho krajinu do izolácie. "Vnímali sme osudovosť železnej opony. Touto cestou v žiadnom prípade nepôjdeme a nikto okolo nás múr stavať nebude. Je to nemožné," zdôraznil Putin.

Západ podľa Putina urobil chybu, keď namieril svoje sankcie na ľudí z prezidentovho blízkeho okolia. "Vychádzali z nesprávneho predpokladu, že mám obchodný záujem na kontakte s ľuďmi zaradenými do zoznamu. Ich poškodením mierili na mňa. To ale absolútne nezodpovedá skutočnosti," povedal ruský vodca.

Podľa Putina v Rusku oligarchické štruktúry neexistujú, miliardári nemajú vplyv na rozhodovanie štátu. Oligarchovia "zbohatli dávno a absolútne legálne. Nič neukradli, nič nezprivatizovali, ako sa to robilo v 90. rokoch", povedal prezident a dodal, že sankcie namierené proti ruským miliardárom blízkym Kremľa sú hrubým porušením ľudských práv. Zábor Kryme bol podľa Putina jeho osobným rozhodnutím a osoby, zaradené na západnom sankčnom zozname, sa o ňom dozvedeli z médií.

Putin v rozhovore pripustil, že sa dopúšťa chýb, o konkrétnych príkladoch ale hovoriť nechcel. "V tak rozsiahlej práci sa stáva, že niečo bolo možné urobiť inak, lepšie. Nejde ale o záležitosti globálneho, strategického charakteru," uviedol.

Vo funkcii hlavy štátu prezident "čiastočne" pociťuje samotu. "Mám veľa práce, dokonca aj svoje dcéry vidím len raz, dvakrát do mesiaca, a to sa ešte musím pozerať na hodinky," povedal prezident, ktorý sa tento rok na jar po niekoľkých rokoch odlúčenia rozviedol s manželkou Ľudmilou.

Jeho obe dcéry Marija a Jekaterina vraj "samozrejme" žijú v Rusku. Dvadsaťdvaročná Marija donedávna žila v Holandsku, ktoré ale opustila po júlovom zostrelení malajzijského lietadla nad východnou Ukrajinou. Väčšina z obetí boli Holanďania az zodpovednosti za ich smrť Kyjev obvinil vzbúrencov podporované Moskvou.

Občas sa vraj Putin vída s bývalými spolužiakmi. Nikoho z nich ale nechcel menovať, pretože niektorí žijú v susedných postsovietskych krajinách, vrátane Ukrajiny alebo Gruzínska. Verejné informácie o stykoch s Putinom by ich mohli ohroziť, povedal ruský prezident. "Sú to ale absolútne radoví ľudia," poznamenal ruský vodca.

Pri hodnotení svojho okolia sa spolieha prezident na priame osobné stretnutie. Vďaka svojmu dvadsiatemu pôsobenia v sovietskej tajnej službe KGB vraj Putin dobre vie, ako sa zostavujú posudkami. "Môj úsudok sa často rozchádza s úradnými dokumentmi, ktoré dostávam. Riadim sa vlastnou mienkou o danom človeku, nie papierami," uviedol Putin.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu