Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Takto veru nevyhrajú: Vojenskú pomoc z Ruska na Ukrajine rozkradnú skôr, než dorazí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Aj napriek prímeriu vyhlásenému na východe Ukrajiny ostreľovali proruskí separatisti za uplynulých 24 hodín pozície vládnych síl viac než 50-krát, informoval dnes prostredníctvom svojej facebookovej stránky ukrajinský vojenský analytik Dmytro Tymčuk, vedúci Centra vojenských a politických štúdií.

Spresnil, že proruské sily do útokov nasadili reaktívne systémy Grad, mínomety, tanky, delostrelectvo a ručné zbrane.

Tak ako po minulé dni, aj tentoraz bolo jedným z terčov útokov letisko v Donecku, ako aj viacero menších lokalít v Doneckej i Luhanskej oblasti. 

Situáciu v Donecku označujú miestne úrady i obyvatelia za napätú. Ostreľovanie štvrtí obývaných civilistami je tam prakticky na dennom poriadku. V noci zo stredy na štvrtok dostala zásah aj budova miestnej detskej nemocnice, informovala dnes bez bližšieho spresnenia agentúra Ukrinform s odvolaním sa na doneckú radnicu.

Tymčuk súčasne informoval, že na území samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) dochádza k rozkrádaniu výzbroje dodávanej údajne z Ruska, a to ešte pred tým, ako sa dostane k svojím prijímateľom. Tymčuk dodal, že v LĽR vzniká centralizovaný SKLAD , odkiaľ sa bude výzbroj distribuovať jednotlivým oddielom. Uviedol, že rovnaký problém riešili aj v susednej samozvanej Doneckej ľudovej republike, kde však napriek centrálnemu skladu naďalej dochádza k prípadom krádeže zbraní a munície.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu