Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Drsný odkaz pre Putina: Pošli tanky na východ Ukrajiny, inak skončíš na popravisku!

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: Facebook)

MOSKVA - Drsný odkaz pre Vladimira Putina od prominentného ideológa a poradcu. Je na čase sa rozhodnúť! Buď pošle svoje tanky na východ Ukrajiny alebo ho zvrhnú ako cára.

Aj keď mu posledné prieskumy merajú podporu ľudí okolo 85%, neskončí slávne. Varuje ho známy ideológ eurázijskej únie Alexander Dugin vo svojej predpovedi. Novodobý cár Putin však aj napriek tomu môže skončiť veľmi zle.

Odborníci sa zhodujú, že má obrovský vplyv. Alexander Dugin je jeden z najvýznamnejších predstaviteľov tzv. eurázijskej geopolitickej školy. Nadväzuje na tvorcov eurázijskej geopolitickej doktríny. Podľa tejto doktríny Rusko nie je ani Európa, ani Ázia, ale predstavuje osobitnú kontinentálnu civilizáciu, ktorej antipólom je tzv. atlantistická civilizácia (krajiny, kontrolujúce more, inými slovami „Západ“). Dugin oživil tradíciu ruskej eurázijskej školy v 90. rokoch minulého storočia, stal sa ikonou súčasného ruského geopolitického myslenia. Je autorom viacerých kníh na túto tému, prednáša na Moskovskej štátnej univerzite.

A práve Dugin teraz prišiel s desivým proroctvom pre ruského vladára. V článku "Geopolitika Novoruska - ako zachrániť Putina", predstavil konzervatívny filozof svoju predpoveď. "Ľud podporoval cára aj v roku 1917, ale ako to dopadlo, keď cár nerobil potrebné kroky k záchrane vlasti?", pýta sa Dugin. Možno si myslí, že pozná problémy lepšie ako bežní ľudia, ale to si myslel aj posledný ruský cár pred popravou.

Putin sa podľa Dugina obklopuje zlými ľuďmi
Zobraziť galériu (2)
Putin sa podľa Dugina obklopuje zlými ľuďmi  (Zdroj: SITA)

Problém je v Putinovom váhaní. Podľa Dugina by mal do Doneckej a Luhanskej oblasti poslať tanky a vytvoriť Novorusko. Takto by sa stal suverénnym víťazom. Otáľanie sa mu môže kruto vypomstiť. Nie je vylúčený ani štátny prevrat.

"Nejde vylúčiť palácový prevrat alebo vraždu Putina. Šiesta kolónia (Medvedev, Surkov) sa k nemu dostala príliž blízko, jeho pravá garda, stúpenci z ľudu sú príliš ďaleko - vyhnaní, odstránení, očiernení v jeho očiach. Toto sú ruské dejiny," píše v predpovedi Dugin.

Majú mu radiť nerozhodní ľudia, ktorí ho odhovárajú od vojenskej invázie, čo je na škodu. Nazýva ich "sabotérmi, ktorí navrhujú vyhnúť sa konfliktu so Západom. Ten nedopustí založenie Novoruska."

Alexander Dugin je v ruských kruhoch dobre známy. Pred dvoma rokmi vydal knihu s názvom Štvrtá politická teória. V nej poodkryl svoju víziu na budúce usporiadanie sveta. A je to rozhodne zaujímavé čítanie. Súčasný svetový poriadok by okamžite vymenil za úplne iný. Jeho myšlienky miestami naháňajú hrôzu. Navyše sa zdá, že pri posledných krokoch Vladimira Putina, vodca Kremľa pozorne načúva.

Postupne si podmanil Krym, vyvoláva nepokoje na východe Ukrajiny a najnovšie Rusi uniesli estónskeho predstaviteľa tajnej služby. Existujú u neho dva svety – Atlantída, kde patrí väčšinou súčasný Západ na čele s USA. A Eurázia – Bývalý blok štátov ZSSR. Zvíťaziť by mal projekt Eurázie na čele s Ruskom. Do tohto bloku by mali patriť aj európske štáty okrem Británie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu