Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Ukrajinská armáda oznámila úspešnú operáciu: Zabili sme vysokopostaveného ruského generála!

Ruský generál Sergej Andrejčenko padol v bojoch pri Telmanove. Zobraziť galériu (2)
Ruský generál Sergej Andrejčenko padol v bojoch pri Telmanove. (Zdroj: archív Topky.sk)

TELMANOVO – Ukrajina potvrdila, že v Donecku sa podarilo zabiť generála ruskej tajnej služby Sergeja Andrejčenka bojujúceho na strane rebelov. Jeho smrť bola výsledkom bojov v mestečku Telmanovo vzdialeného 50 kilometrov od Mariupolu na pobreží Azovského mora. Podľa dostupných informácií zahynul aj povstalecký veliteľ Andrej Borisov prezývaný Čečenec.

Úrady v Kyjeve tieto informácie od utorka preverovali, no povstalci v Donecku to ihneď popreli ako výmysel: „Je to ďalší podvrh. Ťažko si možno predstaviť ruského generála kdesi v Telmanove.“ Pre Kremeľ je to zatiaľ najväčšia strata, zároveň sa Rusi dostali do komplikovanej situácie, doteraz totiž tvrdili, že žiadni ruskí vojaci nie sú do konfliktu zapojení.

Informáciu potvrdilo ústredie národnej obrany v Dnepropetrovskom regióne: „Ruský generál Sergej Andrejčenko je medzi zabitými.“ Niektorí tvrdia, že bol dokonca veliacim dôstojníkom ruskej tajnej služby FSB. Moskva situáciu zatiaľ nekomentovala.

Ruský generál Sergej Andrejčenko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: probusiness.com.ua)

Veliteľ ukrajinského práporu Dnipro-1 na margo Andrejčenkovej smrti povedal: „Zabitie ruských žoldnierov a generála je len jednou z mnohých operácií s podobným výsledkom. Nie je na tom nič prekvapujúce. To isté sa skôr či neskôr stane komukoľvek, kto sa odváži prísť do našej krajiny.“ Pri ostreľovaní Mariupolu v ten istý deň zaregistrovali sedem mŕtvych civilistov a ďalších 17 zranených, ktorí boli členmi pohrebného sprievodu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu