Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Moskva zvažuje operatívne odvetné útoky na Ukrajine!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Moskva zvažuje "operatívne odvetné útoky" na ukrajinskom území po tom, čo si konflikt vyžiadal na ruskom teritóriu prvú civilnú obeť. Pre denník Kommersant to uviedol dnes zdroj z Kremľa.

Pri nedeľňajšom ostreľovaní ruského mesta Doneck v Rostovskej oblasti zahynul jeden muž. Strela zranila aj dve ženy - 82-ročnú matku s dcérou, napísala agentúra RIA Novosti. Kyjev obvinil zo zodpovednosti za cezhraničné ostreľovanie separatistov. Tí spolu s Moskvou ale ukazujú prstom na ukrajinskú armádu.

"Naša trpezlivosť nie je bezhraničná," povedal zdroj z Kremľa pre Kommersant. Zdôraznil, že nepôjde o "masívnu akciu, ale výhradne cielené jednotlivé útoky na pozície, z ktorých je ostreľované ruské územie". Tieto pozície sú podľa neho ruskej armáde známe.

Plán odráža vyhlásenie podpredsedu Rady federácie - dolnej komory ruského parlamentu - Jevgenija Bušmina, podľa ktorého by použitie presných zbraní v rámci odvety zabránilo ďalším útokom Ukrajiny na ruské územie.

"Jediným spôsobom je bojovať proti tomu tak, ako to robia civilizované krajiny, Spojené štáty alebo Európska únia. Mali by sme použiť presné zbrane, ako Izrael, aby sme zničili tých, ktorí vypálili strelu (na ruský Doneck)," povedal Bušmin.      

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu