Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na Ukrajine došlo k ostreľovaniu: Rusko zatvorilo ďalší hraničný priechod

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ROSTOV NA DONE - V dôsledku delostreleckej paľby z ukrajinského územia došlo k poškodeniu autobusovej stanice a colnice v meste Novošachtinsk na ruskej strane hraníc. Pre agentúru ITAR-TASS to uviedol tlačový tajomník ruskej colnej správy Rajan Farukšin.

"Došlo k poškodeniu dvoch objektov colnej infraštruktúry: budovy autobusovej stanice, kde cestujúci prechádzajú pasovou kontrolou, a terminálu, kde sa vykonáva colná kontrola vozidiel," uviedol Farukšin. Dodal, že oba poškodené objekty kvôli nevybuchnutej munícii prehľadali pyrotechnici.

Ukrajinské delostrelecké granáty údajne zasiahli ruský hraničný priechod v Novošachtinsku v dôsledku bojov na ukrajinskej strane v priestore hraničného priechodu Dolžanskij. "K incidentu došlo o 05.30 h moskovského času (03.30 h SELČ), neboli hlásené žiadne obete. Hraničný priechod bol uzavretý," uviedol pre agentúru ITAR-TASS hovorca ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) v Rostovskej oblasti Vasilij Malajev.

Agentúra ITAR-TASS s odvolaním sa na očitých svedkov uviedla, že ukrajinské delostrelectvo dnes ostreľovalo centrum mesta Luhansk, kam dopadli dva granáty. Terčom paľby bola aj štvrť Kamennobrodskij.

Podľa agentúry RIA Novosti pokračovala dnes ukrajinská armáda aj v ostreľovaní miest Slovjansk a Kramatorsk i priľahlých dedín. Proruskí separatisti vyhodili do povetria most cez rieku ceste z Charkova do Rostova na Done.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu