Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rusko potvrdilo presun jednotiek do pohraničia s Ukrajinou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Rusko potvrdilo presun svojich armádnych jednotiek na ukrajinskú hranicu. Minister obrany Sergej Šojgu to dnes v Moskve zdôvodnil bezpečnostnými aspektmi.

Nemenovaný armádny zdroj pre denník RBK Daily uviedol, že ide o niekoľko tisíc vojakov, ich presun súvisí zrejme s neutíchajúcimi bojmi na východe Ukrajiny. Navyše sa v Rostovskej a Belgorodskej oblasti konali manévre.

Predseda branného výboru Štátnej dumy Vladimir Komojedov zdôraznil, že žiadny plán na inváziu do Ukrajiny nejestvuje.

Ukrajinská pohraničná stráž a útvary rezortu vnútra posilnili medzičasom kontrolné stanovištia na hranici s anektovaným polostrovom Krym a v Chersonskej oblasti. Podľa informácií ruských médií tam od stredy pribudli ostatný drôt a betónové zátarasy.

Bezpečnostné opatrenia narušili plynulosť cestnej dopravy, smerom na Krym sa vytvorila kolóna stoviek nákladných i osobných vozidiel, ktorých vodiči museli po niekoľko hodín čakať na odbavenie orgánmi colnej a pohraničnej stráže.

Pred Čongarom registrovali ruské zdroje aj budovanie streleckých stanovíšť chránených vrecami s pieskom, ako aj prítomnosť tankov typu T-64 a rôznych obrnených a dopravných prostriedkov ukrajinskej pechoty i ženistov. Podľa ruských štátnych médií nie sú na krymskej strane hranice evidentné podobné aktivity.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu