Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šéf NATO: Nič nedokazuje, že sa ruskí vojaci stiahli z hraníc s Ukrajinou

Anders Fogh Rasmussen
Anders Fogh Rasmussen (Zdroj: SITA)

SARAJEVO - Severoatlantická aliancie ešte stále nemá žiaden "viditeľný dôkaz" o stiahnutí ruských jednotiek z hraníc s Ukrajinou, povedal dnes v Sarajeve generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen.

"Každé ráno sa zobúdzam s nádejou, že uvidím skutočné a zmysluplné stiahnutie ruských jednotiek, ale musím vám povedať, že doteraz sme nevideli žiaden viditeľný dôkaz o stiahnutí ruských jednotiek," povedal Rasmussen na tlačovej konferencii v bosnianskom hlavnom meste.

Rozkaz, aby sa vojská zapojené do vojenského cvičenia v Rostovskej, Belgorodskej a Brianskej oblasti vrátili do miest svojej stálej dislokácie, vydal ruský prezident Vladimir Putin v pondelok.

Ruské ministerstvo obrany dnes informovalo, že ruské jednotky, ktoré sa v pohraničí s Ukrajinou zúčastňovali na vojenskom cvičení, ukončili nakladanie vojenskej techniky a materiálneho zabezpečenia a začali sa presúvať k železničným staniciam a letiskám, odkiaľ sa prepravia do miest trvalej dislokácie. Neskôr popoludní dodalo, že ruské jednotky sa do miest svojej stálej dislokácie vrátia k 1. júnu, keď sa v ozbrojených silách začína letná fáza bojovej prípravy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu