Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Ukrajinci plánovali sabotaž: Ruské bezpečnostné sily zadržali 25 podozrivých

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruské bezpečnostné sily zatkli 25 ukrajinských občanov podozrivých z plánovania sabotáže. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na štátnu stanicu NTV.

Medzi zadržanými osobami sú traja aktivisti z hnutia Pravý sektor, ukrajinskej nacionalistickej skupiny, ktorá vo februári zohrala úlohu pri zvrhnutí proruského prezidenta Viktora Janukovyča. Správa odvysielaná na NTV nešpecifikovala, kedy došlo k zatknutiu, ani neprezradila ich identitu.

Na videozáberoch sa však objavili traja väznení aktivisti. Podozrivé osoby mali údajne pokyny fotografovať ruské vojenské pohyby na hraniciach s Ukrajinou a snovali sabotáž v južnej a centrálnej časti krajiny, dopĺňa agentúra Reuters. Bližšie nespresnené útoky sa mali odohrať medzi 14. a 17. marcom. 

Tlačové oddelenie ukrajinskej štátnej bezpečnostnej služby (SBU) správu označilo za "nezmysel". Ruská federálna bezpečnosť (FSB) sa k záležitosti bezprostredne nevyjadrila. Oznámenie prišlo iba niekoľko hodín po tom, ako SBU uviedla, že tím ruskej FSB bol prítomný na jej ústredí počas protivládnych protestov v Kyjeve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu