Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Putinovi údajne Ukrajina nestačí, mentálne zostal v KGB a vedie svet k III. svetovej vojne

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

KYJEV – Prvý prezident nezávislej Ukrajiny Leonid Kravčuk tvrdí, že ruský prezident Vladimir Putin je mentálne ešte stále v zajatí svojho pôsobenia v sovietskej tajnej službe, čím vedie svet k tretej svetovej vojne a treba ho v tom zastaviť.

V rozhovore pre rozhlasovú stanicu Hlas Ameriky Kravčuk varoval, že "Putinovi Ukrajina nestačí. Nezostane pri tom... a to bude začiatok tretej svetovej vojny". Kravčuk preto vyzval Západ na prísnejšie sankcie voči Rusku - upozornil, že v opačnom prípade Moskva môže "prekročiť hranice" a následky tohto kroku budú nebezpečné nielen pre Ukrajinu, ale aj celý svet.

Podľa Kravčuka si Putin "osvojil najhoršie metódy práce KGB - organizácie zodpovednej za represie -, ako aj všetko zlo, ktoré páchalo vedenie bývalého ZSSR". Kravčuk sa domnieva, že svet by "mal vždy pamätať" na to, že "Putin bol odchovaný touto organizáciou (KGB)". Ukrajinský exprezident upozornil na to, že Rusko síce vyhlasuje, že nemá v úmysle pokračovať vo vojenských operáciách na ukrajinskom území, ale napriek tomu pri spoločných hraniciach s Ukrajinou naďalej sústreďuje vojenskú techniku.

Kravčuk pripomenul, že Ukrajina výmenou za vzdanie sa tretieho najväčšieho arzenálu jadrových zbraní dostala od signatárov Budapeštianskeho memoranda - Ruska i Západu - záruky svojej suverenity. Dodal, že neľutuje, že podpísal dokument, ktorým Ukrajina prišla o jadrové zbrane. "Vždy som si myslel a aj naďalej si myslím, že jadrové zbrane by vôbec nemali byť". Práve preto v roku 1994 v Moskve s vtedajšími prezidentmi Ruska a USA Borisom Jeľcinom a Billom Clintonom podpísal zmluvu o stiahnutí a odvoze všetkých jadrových zbraní z územia Ukrajiny.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu