Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Krymské úrady tvrdia, že zadržali vražedného snajpera zo Simferopola

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thetruthaboutguns.com)

KYJEV/MOSKVA – Úrady Krymskej republiky dnes informovali o predbežnom zadržaní mladého muža, ktorý je podozrivý, že v utorok v Simferopole zo snajperskej pušky smrteľne zasiahol jedného ukrajinského vojaka a jedného príslušníka krymskej domobrany. Každá zo znepriatelených strán má po incidente po jednom zranenom.

Prvý podpredseda krymskej vlády Rustam Temirgalijev dnes podľa agentúry Interfax informoval, že zadržaným je 17-ročný obyvateľ západnej Ukrajiny. Vyšetrovatelia zisťujú, či mal pri čine aj spolupáchateľov, dodal Temirgalijev.   Ruská strana označila snajperský útok za provokáciu, podobnú tým, k akým došlo počas nedávnych protivládnych demonštrácií na kyjevskom Námestí nezávislosti, kde prišli o život desiatky ľudí.

Pokiaľ ide o celkovú situáciu na Kryme, vojaci automobilového pluku ukrajinských ozbrojených síl sa dnes vrátili do miesta svojej stálej dislokácie v krymskom mestečku Bachčisaraj. Ich posádku v stredu obsadili po rusky hovoriaci ozbrojenci.

Informovala o tom agentúra Ukrinform, ktorá sa odvolala na vedúceho mediálneho odboru ukrajinského ministerstva obrany pre Krym Vladislava Selezňova. Ten spresnil, že správy o tom, že bachčisarajská posádka zložila zbrane a prisahala vernosť Rusku, sa nezakladajú na pravde.  Po dohode s kyjevskom vládou dnes velenie taktickej skupiny ukrajinskej protivzdušnej obrany Krym v Sevastopole nariadilo odchod posádky z vojenských objektov. Na základe dohody veliteľov budú ruskí a ukrajinskí vojaci v areáli hliadkovať spoločne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu