Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Rusko vinia z propagandy: Najatá herečka mala zahrať 5 rôznych aktivistiek!

Údajná herečka v rôznych roliach Zobraziť galériu (2)
Údajná herečka v rôznych roliach (Zdroj: youtube, twitter)

KYJEV - Ruské televízie čelia obvineniu z propagandy. Pozorní sledovatelia vyhrotenej situácie na Ukrajine si totiž všimli podobu medzi piatimi aktivistkami vystupujúcimi v živých prenosoch z miest zasiahnutých konfliktom. Podľa nich ide o jednu a tú istú ženu, ktorú si Rusi najali ako herečku, aby hájila záujmy Kremľa a hanila rozhodnutia Ukrajiny. Majú dokonca aj fotografické dôkazy, ktoré vraj zhodu jednoznačne potvrdzujú.

Najatá herečka si mala v nepokojných častiach Ukrajiny zahrať minimálne päť rol, no vždy s tým istým cieľom - očierniť Ukrajinu. Žena s blond vlasmi vystupovala pred televíznymi kamerami v Odesse ako matka v domácnosti, ktorej krajina vraj čelí teroru zo strany profašistických politikov.  

Viacerí užívatelia sociálnych sietí si však rýchlo všimli, že "matka v domácnosti" sa až podozrivo podobá na niekoľko ďalších žien, ktoré počas konfliktu na Ukrajine vystupovali pred kamerami a začali sa domnievať, že ide o herečku najatú s cieľom burcovať ľudí proti kyjevskej vláde a vyhrocovať konflikty.

Údajne tá istá žena sa objavila aj v rozhovore ako matka vojaka strážiaceho barikády v Kyjeve, alebo ako obyvateľka Charkova zvierajúca ruskú vlajku. Ukrajinské médiá, ktoré ju označujú za "dobre známu samozvanú herečku", informovali, že sa objavila aj na protestoch v Sevastopole na Kryme či v ruskom Novocherkassku, píše denník Daily Mail.

Ľudia na internete ženu za jej výkon ocenili aj pomyselným Oscarom.
Zobraziť galériu (2)
Ľudia na internete ženu za jej výkon ocenili aj pomyselným Oscarom.  (Zdroj: Twitter)

Inokedy zas pre ruskú odnož LifeNews vystupovala ako matka troch detí, ktorá musela s ruským manželom utiecť z Ukrajiny. Na týchto záberoch síce nemá blond vlasy, no podľa pozorovateľov je aj napriek tomu podobnosť viditeľná. Žena sa v rozhovore posťažovala, že v rodnej krajine vraj prežila len preto, že vedela po ukrajinsky.

V každom zo živých vstupov hovorila o prenasledovaní vo vlastnej krajine a žiadala Rusko o pomoc a práve to ľudí viedlo k podozreniu, že ide o nechutnú propagandu. Či je obvinenie na mieste, posúďte sami.

Žena, ako matka troch detí, ktorá musela ujsť z Ukrajiny

Ruská propaganda

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu