Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kandidát na prezidenta Radoslav Procházka bol online

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka

BRATISLAVA - Občiansky kandidát na post prezidenta SR. Absolvoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave a právo študoval aj na Yale Law School v USA, kde v roku 2001 získal titul doktor právnych vied. Bol pedagógom na Univerzite Komenského v Bratislave. Okrem pedagogickej práce sa venuje ochrane ľudských práv, pracoval ako právnik v pražskej pobočke veľkej americkej kancelárie, ako poradca Ústavného súdu SR a ako právny poradca Delegácie Európskej komisie. Advokát a vysokoškolský pedagóg kandidoval na post poslanca NR SR za Kresťanskodemokratické hnutie, to však vo februári 2013 opustil. Je podpredsedom ústavnoprávneho výboru v NR SR.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

14.02.2014 11:30 - otázka od milada
Pán Procházka, chcem sa Vám poďakovať za to, čo ste urobili svojou kandidatúrou pre Slovensko a utýraného slovenského voliča. Pôsobíte na mňa ako živá voda, proste oáza zmysluplnosti. Ale chcela by som sa spýtať na Vašu manželku. Ako chce využiť pozíciu prvej dámy? Viete niečo o jej plánoch?
Priatelia, uz som tu polhodinu cez cas, ktory som dostal vyhradeny, takze posledna otazka, prepacte. akurat to tak vyslo, ze na Valentina koncime takouto otazkou. Pani Milada, v prvom rade velka vdaka za velkoryse slova priazne. Co sa Vasej otazky tyka, tak mate pravdu, prezidentsky urad je miesto, kam vlastne spolu s kandidatom kandiduje aj jeho zivotny partner. Je to ako keby taka parova kandidatura, to mate pravdu. Moja manzelka uz dlhsi cas tak na kolene pomaha riesit pravne veci zenam-matkam, ktore su v nudzi. Spolu s par priatelmi sa dohodli, ze tomu skusia dat nejaku realnu podobu a rozbiehaju projekt "Pravnici ludom", ktory by mal beznym obcanom, ktori nemaju dost penazi na advokata, im najst takeho, ktory im sluzbu poskytne pro bono, bezplatne. je tu uz dost ludi, ktori to potrebuje a zaroven dost takych pravnikov, ktori si to mozu dovolit a aj to robia. len to potrebuje koordinaciu. ak by som bol zvoleny za prezidenta, prave toto je projekt ktory by moja manzelka chcela posunut na co najefektivnejsiu uroven, dostat tu pomoc k co najvacsiemu poctu ludi. vsetci potrebujeme spravodlivost a niekedy je k nej dlha cesta. takze toto su jej plany, vyuzit siet dobrych ludi na pomoc tym, ktori ju potrebuju. no, ale ako som hovoril, na dnes vecer s nou mam plany ja, je Valentina.:) vsetkym velmi pekne dakujem, nezodpovedal som uplne vsetko, ale ako ste si vsimli, nevynechaval som ani kriticke odkazy. pekny vikend vospolok!
14.02.2014 11:23 - otázka od Veronka
Dobrý deň, pán Procházka! Čo hovoríte na to, že Fico podpísal memorandum o dopredaji Telekomu v podstate v tajnosti?
klasika, nie? to su tie istoty.:(
14.02.2014 11:21 - otázka od Michal
Dobry den, akym sposobom moze Vasa predstava o ekonomickej diplomacii ovplyvnit bezneho cloveka? Dakujem, Michal
velmi priamo. ekonomicka diplomacia je o pomoci nasim ludom. my totiz nepotrebujeme prezidenta, ktory sa bude chodit do zahranicia fotit, tu mu ukazu nejaky hrad, tam ho vezmu do muzea, potom ho nakrmia na nejakej recepcii. potrebujeme prezidenta, ktory z kazdej cesty prinesie nejaky konkretny uzitok ludom tu doma. a co dnes potrebujeme viac, ako pracu? lebo ta nezamestnanost, to nie su len cisla a grafy. to su konkretne ludske osudy, to je dostojnost celych rodin. prezident nielen ze moze, ale dokonca musi mysliet aj na toto, a pre mna je to srdcova zalezitost.
14.02.2014 11:18 - otázka od milan
Dobry den pan ProrochazkamCHcem sa Vas spytat,kedy uz konecne budu sudeny aj politici za svoje zlociny ako je rozkradanie,korupcia a p.Ved su to v mnohych pripadoch politicke zlocinecke skipiny,ktore si zasluzia tie najtvrdsie tresty.Co chcete spravit so skorumpovanym sudnictvom a ekzekutormi,ktori ozobracuju tiz tento narod.A este nico-myslim,ze vcerajsiu schodzu parlamentu a cely chod budovy narodnej rady,by mal dostat k nahrade Freso a ostatni inicijatory,ved bolo iste ako to dopadne.Dakujem a prajm prijemny den.
do verejnej sluzby som isiel s navrhom zakona o financnej zodpovednosti verejnych funkcionarov, pretoze ju potrebujeme aj kvoli rovnosti pred zakonom aj kvoli prevencii pred rozkradanim. zatial sa mi to presadit nepodarilo, ale aj s imunitou to dlho trvalo, ale nakoniec to vyslo. aj toto vyjde, ak to ludia naozaj budu chciet.
14.02.2014 11:17 - otázka od zvedavy obcan
Vazeny pan obciansky kandidat, trpite podobnou diagnozou, ako Lipsic. Obaja ste oli vlastnym ambiciam usli z KDH a tvarite sa ako nezainteresovane lalie. Pritom ste obaja boli v strane vo vysokych poziciach len hlupak vam moze zozrat, ze svatusakarske zodejiny isli mimo Vas. Teraz by ste rad bol prezidentom vsetkych obcanov a pracoval pre blaho naroda. Teda oficialne. Dokazte, ze to myslite uprimne, zachovate sa ako chlap a povedzte este pred volbami narodu o miliardovych zlodejinach Vasej materskej strany. To bude daleko lepsie, nez 100 000 hlupych a neuprimnych kampani, nemyslite?
nuz, pan poslanec Lipsic bol v KDH od roku 1999 myslim a dlhe roky bol jeho podpredsedom. ja som tam bol dva roky, nikdy som nebol v ziadnej funkcionarskej pozicii a napriklad k zlatym padakom som povedal toto: http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/prochazka-za-zlate-padaky-treba-niest-zodpovednost.html takze skuste trochu objektivnejsie a hlavne podla faktov. dakujem.
14.02.2014 11:14 - otázka od Vlado
Zdravim Vas, musim sa priznat ze spomedzi vsetkych kandidatov ste mi najsympatickejsi, aj ked mate na vasom tricku ten cierny flak v podobe KDH. Vsetci kandidati maju velmi silne slova, ze cim vsetkym by sa zaoberali, co by riesili, atd, ale ruku na srdce funkcia prezidenta je cisto iba symbolicka, realne zmenit preident takmer nic nemoze. Nie som sice pravnik, ale dovolim si to tvrdit na zaklade doterajsich prezidentov. Co by som sa Vas chcel spytat je, ze nemyslite si ze uz bolo dost prezidentov pravnikov? Nechcem sa Vas nijako dotknut kedze ste pravnik, ale staci sa pozriet na niektore zakony. Je predsa nemyslitelne aby 10-stranovy zakon, mal 100 stranovu vysvetlenie, ako sa ma vlastne chapat. Zakon ma byt predsa tak napisany, aby bol pochopitelny sam o sebe a hlavne aby bol jednoznacny, a spekulativny. Tak dufam ze od Vas dostanem zaujimavu a rozumnu odpoved. Slovensku zdar, a nech sa nam vsetkym dari.
ved prave, ze to posudzujete podla doterajsich prezidentov. ja prave ponukam zmenu tejto tradicie, tradicie mat prezidenta ktory konci svoju politicku karieru. pozrite, ustava hovori, ze prezident Slovensko zastupuje dovnutra aj navonok a ze zabezpecuje riadny chod ustavnych organov. vsetkych ustavnych organov! to je obrovsky priestor, obrovska prilezitost pohnut s touto krajinou. len treba vediet ako na to, a to si prave trufam.
14.02.2014 11:12 - otázka od Martin
Dobrý deň, pán Procházka, Vašu prácu si všímam už dlho a s Vašimi názormi sa veľmi často stotožňujem. Od chvíle ohlásenia kandidatúry som vedel, že Vás budem voliť. Chcem sa však opýtať, ako sa podľa Vás odlišujete od iných kandidátov (mimo Fica), hlavne Kiska a Kňazko. Treba ľuďom povedať zásadný rozdiel prečo Vy áno a oni nie. Ďakujem za odpoved a rád ju budem šíriť ďalej :)
ponukam presnu predstavu o tom, ako by sa urad hlavy statu dal premenit na priestor pre aktivnu, poctivu a odborne zvladnutu sluzbu ludom. mam pre ten urad konkretny program, s velmi presnymi zavazkami voci ludom. mam este dost energie na to, aby som tie plany presadil, aby som problemy nielen nachadzal a glosoval ich, ale ich aj naozaj riesil. a mam zaroven priamu skusenost s tlakom politickym stran, v ktorej som opakovane obstal. mna uz zo starej gardy nikto nepovodi za nos, viem presne ako ten system funguje a co vsetko treba urobit pre to, aby zacal fungovat pre ludi, nie proti nim.
14.02.2014 11:09 - otázka od SlavikSa
Zdravim! Narychlo - ak dovolite; je 29 dni do volieb a chcem vam velmi pomoct v kampani, co mam robit, kde sa mam obratit, koho mam kontaktovat? Co potrebujete teraz najviac? Vdaka vopred za odpoved!
vsetko, hlavne podporu vo Vasom priamom okoli a o styri tyzdne aj Vas hlas.:) skuste otazky@rado2014.sk.
14.02.2014 11:09 - otázka od martin
pozdravujem Vas pan Prochazka, dokazete na poste prezidenta ovplyvnit veci priamo vo vlade resp. narodnej rade? ci uz je to uboha dochadzka do prace (rokovania v narodnej rade atd.) niektorych politikov poberajucich vysoke platy z nasich dani, alebo veci ktore vystraja SMER? mate moju podporu a ja dufam ze urobite maximum preto, aby sa konecne nieco zmenilo na politickej scene, ktora je skutocne na zaplakanie. dakujem a fingers crossed
vo vztahu k parlamentu len nepriamo, apelovanim na svedomie a na zodpovednost voci ludom. vo vztahu k vlade ovela bezprostrednejsie a to je aj jeden z mojich zavazkov: trvat na tom, aby vlada plnila sluby, ktore ludom dala a aktivne jej v tom pomahat. dakujem za slova podpory, vazim si ich.
14.02.2014 11:06 - otázka od Memini
Vážený pán docent, chcel by som sa spýtať či by ste boli za to aby prezident mal oveľa silnejšie postavenie a viac právomocí pretože je volený priamo občanmi, alebo či by mali zostať jeho právomoci zachované ale bol by volený nepriamo? U nás je táto zvláštnosť na škodu funkcie prezidenta, pretože ten má zdroj moci ako mandát priamo od občanov, no v porovnaní so zákonodárnym zborom (ktorý je rovnako volený priamo občanmi) je jeho postavenie a právomoci dosť malé. Držím Vám palce a ďakujem za odpoveď.
prezident ma chranit zakladne hodnoty spolocnosti a statu a ma chranit ludi v ich narokoch voci statu. a samozrejme ma dostojne a aktivne reprezentovat svoju vlast v zahranici. na to mu sucasne kompetencie stacia. to vobec nemusi byt starsi pan ktory si uz chce hlavne oddychnut, mame na viac. ak sa oslobodime zo zajatia tou skusenostou, ktoru dnes mame, dokazeme z uradu hlavy statu dostat to co potrebujeme. dokonca si myslim, ze by prezident mal o niektore pravomoci prist, napriklad pravomoc udelovat amnestiu. na druhej strane, pravo predkladat navrhy zakonov by malo patrit aj skupine obcanov (ja som navrhoval 100 000, ale podporil som aj navrh OLaNO aby stacilo 15 000), a mozno aj prezidentovi republiky. ale to hlavne, co chcem v urade dosiahnut, sa da aj bez toho.
14.02.2014 11:03 - otázka od Bazaarista
Dobry den, zijem a pracujem v Luxemburgu. Povazujem za velku skrivodlivost, ze Slovaci zijuci v zahranici nemozu volit v prezidentskych postou alebo aspon na ambasade. Co by ste s tym spravili ako prezident? Vdaka za odpoved a vsetko dobre!
poviem teraz uplne otvorene, ze sa za to hanbim, ze je to takto. ja som vobec netusil, ze tu take obmedzenie je, pretoze ono je uplne zjavne v rozpore s ustavou. prezidenta podla ustavy maju pravo volit vsetci ti, ktori maju pravo volit poslancov. a to su aj Slovaci zijuci v zahranici! prezident ma pravo namietat nesulad zakona s ustavou a toto je jedna z veci, ktore by som urcite namietol.
14.02.2014 11:01 - otázka od Maria z Krtisa
Dobre rano! Strasne Vam verim a fandim!!! Povedzte, dokazete v teledebatach ovladnut mimiku tvare a emocie tak, aby ste neposkodili kvalitu posolstva,co z Vas ziari:-)? Lebo svata Vassaryova stoj pri mne, ak nie a poskodite si sance na prezidentovanie, ja si Vas najdem:-)!
:) pekny vikend. a dakujem!
14.02.2014 11:00 - otázka od zvedavý
Nechcel by som Vám týmito otázkami ublížiť, ale prečo mám na základe Vášho životopisu a relatívne masívnej predvolebnej kampane dojem, že ste "skrytým agentom" americkej loby podobne ako v Čechách Vondra, Janaček a iní?
neviem preco mate ten pocit. mozno ste len nevideli tuto anketu, kde USA ako strategickeho partnera uviedli ini kandidati, nie ja.:) http://www.sme.sk/c/7084197/kto-by-mal-byt-nas-strategicky-partner-mimo-unie-prezidentska-anketa.html
14.02.2014 10:56 - otázka od Krestansky socialny unionista
Kremnicania bojujuci proti povrchovej tazbe podporili Vase prezidentske usilie. Vyskytuju sa v tejto suvislosti hlasy, ze ste sa temy povrchovej tazby chytili len teraz, s cielom prihriat si prezidentsku polievocku. Co na to poviete???
to, co Kremnicania. s pomocou Kremnici nad Zlato som zacal v roku 2006 alebo 2007, cize sedem-osem rokov pred prezidentskymi volbami.:)
14.02.2014 10:56 - otázka od Monika
Dobrý deň p. Prochádzka, ako dlho žijete v Šamoríne, ktoré je vaše obľúbené miesto kde travite volny cas s rodinou? Drzim vam palce!
dobry den, dost dlho, ale teraz uz sme tam malo, kvoli zlej doprave. ja som s rodinou najradsej v prirode (casto napriklad chodime na hradzu medzi cilistovom a vojkou), ale musim priznat ze ostatnych clenov rodiny to niekedy viac laka na prechadzky do mesta.:) pekny vikend a dakujem!
14.02.2014 10:54 - otázka od Robert
Pán, Procházka, aj ja sa volám Procházka, a som rád, že niekto ako Vy chce niečo robiť s touto skorumpovanou republikou. Myslíte si, že prezident má dosť právomocí, aby zastavil toto bohapusté rozkrádanie štátu, a keĎ, čo s tým robiť? Ďakujem Robert, budem Vás voliť aj s celou rodinou.
prezident nema v ruke carovny prutik, ktorym ked mavne, bude zrazu raj na zemi, ci uz sa vola stabilita, istoty alebo akokolvek inak. ma vsak k dispozicii dva nastroje: svoje vlastne ustavne kompetencie a osobny priklad. obe musia byt v sulade, obe musi hlava statu nasadit. aj aktivny vykon kompetencii, aj osobny priklad. sucitom, statocnostou, odvahou hovorit ludom pravdu. pripominam este raz, ze ako prezident by som velmi aktivne dbat o to, aby vlada plnila sluby, ktore ludom dala a zaroven restartovat vykon spravodlivosti tak, aby naozaj sluzil ludom a chranil rovnost pre zakonom.
14.02.2014 10:51 - otázka od Tvyster
Robili by ste prezidenta iba za minimálnu mzdu,keď máte všetko ostatné zadarmo?
netucim co vsetko ma prezident zadarmo, ale problem podla mna nie je ani tak v mzde, ako skor v tom, co za nu dnes dostavame. preto hovorim, zivime ten urad zo svojich dani, tak od neho chcime aktivny vykon. kazdy verejny funkcionar by mal ponukat aktivnu sluzbu a hlava statu predovsetkym. a prave preto, ze moja kandidatura je sucastou snahy nastartovat na Slovensku generacnu obnovu verejnej sluby, a snahu pohnut s krajinou dopredu, hlasim znovu a davam verejny prislub, ze v pripade zvolenia sa dozivotne vzdavam tzv. prezidentskej renty.
14.02.2014 10:49 - otázka od Dušan
P.Procházka, určite Vás budem voliť. Len ostaňte v prezidentskej kampani prosím tým, čím ste ! To znamená svojou vlastnou víziou a neznížte sa na úroveň ostatných kandidátov, ktorí stavajú všetko len na boj proti Ficovi ...
skvely postreh. akurat som to vcera niekomu vysvetloval, ze kampan, akakolvek kampan, nie je nieco, v com by clovek mal stratit seba sameho. snazim sa uz dlhe mesiace povedat ludom o sebe co najviac, a zasadne pravdu, aj ked je niekedy nepohodlna.
14.02.2014 10:47 - otázka od janka
Dobrý deň, pán Prochádzka, prajem vám všetko dobre a hlavne veľa voličov. Nie som presvedčená, že by som Vás mala voliť ale celá moja família vás bude voliť lebo vyzeráte ako najmenej zaťažený týmto skorumpovaným štátom. Takže už teraz máte z našej rodiny desť hlasov.Prosim nesklamte nás. janka
dakujem pani Janka. ale rodina musi drzat spolu, pridajte sa k Vasim aj Vy! :) pekny vikend.
14.02.2014 10:46 - otázka od Mirec
Dobrý deň. Chcel by som vedieť, ako Vy chcete byť prezidentom s takým ksichtom. Okrem toho nemáte absolútne žiadné skúsenosti v oblasti zahraničnej politiky a v parlamente ste upútali iba provokáciami a primitívnym vyvrieskávaním z lavice bez toho, aby Vám bolo udelené slovo. Z toho jasne vyplýva, že Vám chýba aj politická a ľudská kultúra. Už len to, že ste sa dostali do parlamentu bol obrovský omyl Vaších prisluhovačov. Svoju kandidatúru na prezidenta radšej stiahnite a ďalej si vykrikujte z lavice parlamentu, pokiaľ ešte môžete. A nazáver otázka: Schvaľuje Vaša rodina, aby ste sa takto verejne strápňovali a škodili tak hlavne im ????
myslim ze ste si ma s niekym pomylili. aj poslanci za stranu smer ocenuju, ze vystupujem vecne, kultivovane a so zaujmom o vysledok, nie o osobne spory. z lavice som este nikdy nevrieskal a nikdy nie bez toho, aby som mal udelene slovo. takze pravdepodobne ste si s niekym inym pomylili aj moj ksicht. co sa zahranicnej politiky tyka, opat sa mylite. so sucasnym talianskym premierom som dva roky sedel vo vedeni mladeznickej organizacie Europskej ludovej strany, poznam sa s nim viac ako dvadsat rokov. osobne sa poznam s rakuskym ministrom zahranicnych veci, s mnozstvom poslancov europskeho parlamentu, s vedenim nemeckej CDU, a mam velmi uzke kontakty s poprednymi politikmi aj v krajinach vychodnej Europy. zastupoval som Slovensko pred Sudnym dvorom EU a v case pristupoveho procesu SR do EU som bol poradcom Europskej komisie. hovorim plynule troma cudzimi jazykmi, prednasal som v zahranici a pozvanky na vystupenia na zahranicnych forach mi chodia do mailu kazdy tyzden. akurat na ne teraz nemam cas. cize aj skusenosti, aj kontaktov mam dost na to, aby som ich vedel ucinne vyuzit na ochranu slovenskych zaujmov v zahranici.
14.02.2014 10:41 - otázka od Peter
Pan Prochazka odisli ste z KDH ktore sa spoji aj s diablom,len aby sa dostalo k moci,na cele Komunistickeho demagogickeho hnutia je komunista sudruh Figel,byt daroval,svojej cere skandal s titulom,zlate padaky ako eroposlanec bol slabucki.Ano obcania chcu vediet kto sa nabalil v kauze emisi,a co kauzi za sudruha dzurindu,kto dostal provizie pri predaju podnikov,co ta kauza Gorila,Hascak, Malcharek, Rusko,Dubovcova,ten slizki Lipsic,financovani USA,mimovladky ktore,financuje,SOROS. seci maju,za usami.Pan kandidat na prezidenta ked vyhrate aka,bude vasa,prijorita.
ak chcem stihnut este dalsie odpovede, musim strucne, takze styri hlavne veci: - aktivny dohlad nad plnenim vladnych slubov - naprava pomerov v sudnej moci - aktivna pomoc slovenskym podnikom v zahranici, tak aby to prinasalo pracu pre ludi tu doma - priame a pravidelne uradovanie v regionoch, aby ludia vedeli, ze hlava ich statu im vie byt nablizku
14.02.2014 10:39 - otázka od Ladislav
Pán kandidát Procházka nebudete kradnúť ak sa stanete Prezidentom?
bolo by cudne zacinat kradnut prave po tom. vydrzal som bez toho doteraz, vydrzim aj nadalej.:) ono totiz nie sme vsetci zaziadani za rovnakymi vecami. niekto je na peniaze, niekto na uznanie, niekto na to, aby mal hlavne pokoj a pohodlie. mne, uprimne to priznavam, zalezi na uznani mojej prace, to je moja hlavna motivacia, odrobit pre ludi co sa da, s nadejou ze to ocenia.
14.02.2014 10:38 - otázka od hydroxidka
Pán Procházka, mám na Vás nasledovné otázky. 1. Prečo kandidujete 2. Myslíte si, že platná legislatíva SR je O.K. 3. Myslíte si, že vyšetrovanie Gorily je na mŕtvom bode preto, že ruka ruku myje 4. Aký máte názor na kandidatúru p. Kisku
1. preto, ze mam presnu predstavu o tom, ako by sa urad hlavy statu dal vyuzit na aktivny vykon, aktivnu sluzbu ludom. viem ako na to a mam dost energie na to aby som tu sluzbu aj vedel dat. 2. niekde ano, niekde nie. zakladnym problemom nasho prava ale nie je to, ze by sme ho mali malo. je nim slaba rovnost pred zakonom. nepomozu nam nove pravidla, kym tie, ktore uz mame, nebudu pre kazdeho platit rovnako. 3. asi aj preto, a tiez preto, ze po tolkych rokoch sa niektore procesne ukony uz nedaju realne vykonat. pytali sa ma z medii co s tym ako prezident planujem robit a nechcem ist teda s bubnom na zajace, ale myslim ze vas prijemne prekvapim. da sa, verte mi. 4. vsade vo svete sa ludia z biznisu z casu na cas uchadzaju o miesto vo verejnej sluzbe a niekedy sa im to aj podari, je to uplne legitimna snaha a ludia si vyberu podla svojho gusta. nemam vo zvyku na niekoho utocit, je mi to cudzie a mojim realnym superom je pan predseda vlady.
14.02.2014 10:33 - otázka od Veronika
Dobrý deň prajem,ja by som sa chcela opýtať že ako budete tráviť dnešného Valentína?ak ste zadaný :-)
Veronika, to je sibalska otazka. som zadany, uz osem rokov som zenaty a na dnesny vecer mame s manzelkou Katkou plan na klasicke rande: deti pojdu k svokrovcom a my najskor na veceru a potom do kina. uz sa, pravdupovediac, neviem dockat.
14.02.2014 10:31 - otázka od Vincent
Pozdravujem, len som chcel vediet, ci ste si mysleli ze nášivky na oblekoch zostávajú :)
nie, jasne ze nie, praveze som na to dost citlivy,. ale v tej chvili ten oblek este nebol moj a aspon na kratky cas som tym odputal pozornost od depardieuovskeho nosa, ktory tak vyrusil nasho priatela vyssie.:)
14.02.2014 10:30 - otázka od Peter Kovač
Dobry den, prepáčte ale tie bilboardy neplánujete stiahnuť? Vyzerate na nich naozaj dost inak, nechcem sa vas dotknúť, ale červený nos vždy asocioval sklony k alkoholu. Toto vam naozaj vôbec nevyšlo.
nevyjde vzdy vsetko dokonale. ale aj s nosom, ktoremu nekvalitny papier pridal trochu farby, sa da dosiahnut to, na com mi zalezi: premena prezidentskeho uradu z politickeho dochodku na priestor pre aktivnu sluzbu ludom a ich poctivu ochranu.
14.02.2014 10:28 - otázka od Diego
Pan Procházka, boli ste moj kandidát na prezidenta, ale zial uz nie ste. Mnohí ľudia mi hovoria, ze vas chceli voliť, ale uz nebudu. Vela ľudí si mysli, ze mate síce pripravenú kampaň, ale maskujete svoju aroganciu častým skloňovanim slova "pokora". Je to priehľadné. Stratili ste vela voličov a mnohých este stratíte.
mrzi ma, ak ste sa tak rozhodli, ale ja o pokore hovorim stale to iste a v tom istom kontexte: s pokorou respektujem fakt, ze najvacsim favoritom prveho kola volieb je predseda vlady Fico a ze ja dnes postupujem z druheho sledu. tak ako nasi hokejisti v Goteborgu.:) ak je toto dovod, pre ktory mi uz nechcete dat svoj hlas, s pokorou to beriem na vedomie.:) ale mrzi ma to aj tak. pekny vikend.
14.02.2014 10:25 - otázka od Janko
Dobry den pan Radoslav Prochadzka.Od decembra roku 2013 zacali urady prace masivne predvolavat nezamestnanych a nutili ich pod vyhrazkov vyradenia z evidencie podpisovat dohody nie zmluvy pracovne ale dohody na aktiovacne.Urady ludi na aktivacnych neeviduju a tym padom znizuju statistiku nezamestnanosti.A moja otazka je.Fico povedal ze davka v hmotnej nudzi je taka nizka sumy konkretne 61e50c ze taku sumu clovek ak ma na prezitie tak taku sumu stat ani nemusi ludom vyplacat lebo to je nic.Nemal by za tento vyrok podat premier demisiu sam.Sam sa prizna ze suma 61e50c je pre ludi na prezitie nic ze to nestaci a zaklincuje to ze naco im ju ma vlastne stat vyplacat ked to nestaci na prezitie.Nemali by ho umiestnit skor do blazninca ako dat ako kandidata na prezidenta.Lebo cim dalej tym vacsie perly z tej chorej hlavy co si vravi Fico pocuvam.
to to co povedal pan predseda SMER-u je jedna vec, dolezitejsie ako reci su skutky. a tie su podla mna velmi zlou vizitkou. vlada ludom nieco slubi a potom im premier o rok a pol cez rozhlas oznami, ze sa to takpovediac rusi, ze nevedia co s tym. to je prave ten nedostatok zodpovednosti, o ktorom som pisal vyssie. preto - akokolvek sa na to pan premier hneva - som ludom slubil, ze ak budem zvoleny za prezidenta, budem predovsetkym aktivne dohliadat na to, ci vlada plni zavazky, na ktore od ludi dostala mandat a ktore im sama slubila v programovom vyhlaseni! niekto to robit musi, inak sa nepohneme dopredu. a podla mna by to mal robit prave clovek ktory v celostatnych priamych volbach dostane od ludi poverenie, aby s nasou krajinou skusil pohnut zo zatuchnutych vod tzv. stability.
14.02.2014 10:21 - otázka od arturo
Dobry den pan Prochazka, velmi ma zaujima aky mate nazor/postoj k odopretiu vstupu na uzemie Slovenska vtedajsiemu madarskemu prezidentovi Laszloovi Solyomovi pri prilezitosti odhalenia sochy Svateho Stefana v Komarne zo dna 21.08.2009. Co si o tejto konkrektnej aktivite byvaleho madarskeho prezidenta myslite? Schvalili alebo neschvalili ste krok slovenskej vlady, resp. ako by ste boli v tej situacii postupovali Vy, keby ste boli v pozicii rozhodnut o odopreti vstupu na uzemie Slovenska vtedajsiemu madarskemu prezidentovi. Poprosim o jednoznacnu odpoved, dakujem, art
za danych okolnosti, velmi nestastnych, podla mojho nazoru slovenske organy postupovali spravne a potvrdil to aj Sudny dvor Europskej unie, pred ktorym som v rokoch 2004-2006 Slovensko zastupoval ako jeho historicky prvy zastupca.
14.02.2014 10:20 - otázka od jozef
Zdravím Vás Procházka, chcem sa spýťať či počúvate nejakú Slovenskú skupinu prípadne interpreta. ďakujem a prajem Vám pevné nervy do 15.marca
no jasne ze hej! vzdy ked hraju v radiu Risa Mullera ci IMT Smile, necham si to, neprepinam. Aj ta skladba Celeste Buckingham s Majkom Spiritom sa mi paci a moj syn je najnovsie uplne vysadeny na ten novy Hex, ked sme sami. ja som vyrastal ako tinedzer na Elane, Petrovi Nagyovi, Tublatanke, ale aj Ursinym. neskor som objavil aj vaznejsie veci, Godara napriklad. a neskutocny poklad mame vo folklore. jednoducho sme muzikalny narod, si myslim.:)
14.02.2014 10:17 - otázka od Radoslav Brehuv
Aký je Váš pohľad na rodinu a manželstvo dvoch ľudí muža a ženy a osôb rovnakého pohlavia, ktorí chcú vychovávať aj deti.
Zijem v trojgeneracnej rodine, s manzelkou mame dve male deti a vzdy sme v nasej rodine pestovali intenzivne vztahy aj so sirsou rodinou, bratranci, sesternice, tety, krstni rodicia, ved to poznate. Myslim si, ze prave zmysel pre rodinu, aj pre taku tu sirsiu rodinu, je pre Slovakov typicky a je taky silny, ze nas to dokonca odlisuje od niektorych inych narodov. Napokon, prave rodiny su jednou z veci, ktore na Slovensku este funguju.:) Nemam pochybnost o tom, ze manzelstvo muza a zeny je jedinecnym vztahom, s jedinecnym poslanim, ktore ziadny iny vztah nahradit nedokaze. Zaroven nepovazujem za ziadny Armageddon, ak by sa ludom v inych formach vztahu trochu zjednodusil pristup k niektorym sluzbam a tak celkovo ulahcil zivot.
14.02.2014 10:12 - otázka od Jozef
Dobry den.V pripade zvolenia za prezidenta budete inicivat zmenu ustavy?. Podla mna je protiludova. Mam na mysli priamu volbu poslancov obcanmy. A ako Vy vnimate socialnu situaciu ludi. Dakujem za odpoved. Prajem Vam uspech vo volbach.
Dakujem za prianie, vazim si to. Som rad, ze to spominate, lebo uz som to spomenul: myslim si ze dozrieva cas na novu spolocensku zmluvu a ze prave novy prezident by mohol a dokonca mal zastresit jej pripravu. Ked hovorim, ze by nova ustava mala prejst referendom, nie vsetkym sa to paci, ale hovorim to uz viac ako desat rokov a nazor som nezmenil. Napokon, od roku 1996 ucim na vysokej skole teoriu a dejiny statu a prava a prva prednaska prvakom je vzdy o tom istom: prvym poslanim statu je ludi chranit a poskytovat im poctivu a kompetentnu sluzbu. Zaroven plati, ze demokracia sa nevycerpava len jednym volebnym aktom raz za styri roky ale ze aj medzi volbami by mal zniet obciansky hlas. Jednym z klucov k tomu je realna zodpovednost verejnych funkcionarov za vykon mandatu.
14.02.2014 10:09 - otázka od Jan...
Dobrý deň. Zaujimal by ma Váš názor,na katastrofalný stav v našej justicii. Je pre mňa nepochopitelné,že napr. dobrý advokát dokáže vysekať z viny aj vraha. Neprehráva tu pravda a spravodlivosť ? Business v justícii, 13. a 14. platy a výrok predsedu NS, " Keď nás nezaplati štát,zaplatí nás mafia." Nie je to zvrátené. Držím Vám palce vo voľbách.
Súhlasím, že ten stav je veľmi vážny. Preto hovorím, že sa justícia potrebuje nadýchnuť čerstvého vzduchu a pohnúť sa dopredu. Zaujímavé je, že práve prezident republiky má najpriamejší dosah na to, kto sedí na tých najvyšších justičných poschodiach. Aktívna a pevná ruka vo vzťahu k týmto poschodiam je jednou z priorít môjho programu do prezidentského úradu. a ďakujem za priazeň.:)
14.02.2014 10:07 - otázka od Jozef
Dobrý deň p. Procházka. Chcel by som sa opýtať, aké máte vzťahy s bývalými straníckymi kolegami. Udržujete s nimi nejaké kontakty? Ďakujem
Dobrý deň. ďakujem redakcii topiek za pozvanie a všetkých pozdravujem. osobitne dámam, ktoré tu sú, posielam dnes takto virtuálne jednu nevinnú valentínku.:) S kolegami sa stretávam v parlamente a vzťahy máme srdečné, normálne, ja mám ľudí rád.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu