Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Cirkev nemá vo voľbách favorita, odsúdila scientológiu

Predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský
Predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský (Zdroj: SITA)

ČIČMANY – Slovenskí biskupi odporúčania pre voličov v sobotňajších prezidentských voľbách nemajú, scientológiu však nepovažujú za pravdivú. Podľa predsedu Konferencie biskupov Slovenska Stanislava Zvolenského pre katolícku cirkev na Slovensku je dôležité, aby spolupracovala s každým legitímne zvoleným predstaviteľom štátu

„Konkrétne odporúčanie pre voličov Konferencia biskupov Slovenska nemá. Samozrejme, sme si vedomí toho, že pre katolícku cirkev v Slovenskej republike je dôležité, aby spolupracovala s každým demokraticky zvoleným predstaviteľom štátu. Takže v tejto chvíli náš základný postoj je otvorenosť voči každému legitímne zvolenému predstaviteľovi a ponúkame mu aj našu duchovnú službu pre dobro našej spoločnosti,“ povedal dnes po dvojdňovom plenárnom zasadnutí Konferencie biskupov Slovenska v Čičmanoch jej predseda Stanislav Zvolenský.

V súvislosti s prezidentskými voľbami tiež reagoval na diskutovanú tému scientológie. „Aj pre nás je zaujímavé, ako vystúpila do popredia táto otázka. Čo sa týka vzťahu katolíckej cirkvi k tomuto pojmu, aj my sme si vedomí, že scientológia je systém, mohli by sme povedať možno filozofický, ktorý však podľa nášho presvedčenia nezodpovedá úplne pravde. Lebo neboli by sme katolíkmi, keby sme neboli presvedčení, že správne poznanie o tom, kto je človek, o vzťahu k Bohu, je vlastne obsiahnuté v našej náuke,“ dodal Zvolenský. 

Na 77. plenárnom zasadaní Konferencie biskupov Slovenska vydali 16 zúčastnení biskupi aj stanovisko k aktuálnej novelizácii Ústavy SR, ktorej súčasťou má byť aj definícia manželstva. „Vítame všetky verejné iniciatívy, ktoré napomáhajú dobru rodiny a manželstva. Zvlášť oceňujeme pripravovanú novelu ústavy, ktorej súčasťou by mala byť definícia manželstva. Povzbudzujeme verejných činiteľov i ľudí dobrej vôle, aby sa rodina stala centrom spoločenského záujmu. Modlime sa, aby všetci vo svedomí poznali pravdu, že ľudská prirodzenosť je Božím darom a nie osobným rozhodnutím človeka. Spoločne prosme, aby aj Ústava Slovenskej republiky zohľadňovala, že manželstvo je zväzkom muža a ženy, že práva a povinnosti vyplývajúce z manželstva nie je možné založiť inak. Modlime sa, aby deťom bolo dopriate poznať otca a mamu a byť nimi vychovávaní,“ uvádzajú biskupi v stanovisku. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu