Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Osuský zozbieral dostatok podpisov, bude kandidovať za prezidenta

Peter Osuský
Peter Osuský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Kandidát SaS na prezidenta SR Peter Osuský zozbieral 16 000 podpisov pod petíciu potrebnú pre jeho kandidatúru. Ako povedal dnes novinárom predseda SaS Richard Sulík, dnešným dňom je isté, že Osuský bude kandidátom.

Podľa generálnej manažérky SaS Jany Kiššovej strana zorganizovala 64 podpisových akcií. Takmer na všetkých bol aj Peter Osuský s manželkou. So zbieraním podpisov však ešte nekončia. „Chceme ešte zozbierať 2 000 – 3 000 podpisov, aby sme mali rezervu,“ povedala.

S kampaňou začne Osuský až pred voľbami. „Dovtedy ho chceme predstaviť. Jeho životný príbeh, názory, akým bol lekárom, pedagógom, politikom, manželom, otcom,“ povedala Kiššová. Ľudia čakajú podľa Osuského iného prezidenta ako majú v súčasnosti. „Očakávajú slušného prezidenta,“ uviedol.

Podpisy zbieral osobne Osuský so spolustraníkmi chodením za ľuďmi. „Zažil som veľmi priateľské reakcie. Tento spôsob je namáhavejší ako zber cez agentúru, ale nechceli sme ísť týmto smerom, aby ľudia videli, komu podpisujú,“ povedal s tým, že jeho žiadosť o podpis odmietlo približne 10 percent oslovených.

Na kandidatúru za prezidenta je potrebných buď 15 podpisov poslancov NR SR alebo 15-tisíc podpisov pod petíciu od občanov. Prezidentskú kandidatúru zatiaľ ohlásili podnikateľ Andrej Kiska, bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský, nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka, ktorý odišiel z KDH.

V sobotu Rada KDH ako prezidentského kandidáta schválila Pavla Hrušovského, ktorého podporuje aj Most-Híd. Kandidatúru oznámila aj Ľubica Blašková a Jozef Behýl avizoval, že sa bude uchádzať o post hlavy štátu. Kandidatúru zvažuje aj herec a bývalý politik Milan Kňažko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu