Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tajné stretnutie kvôli Frešovým škandálom: Opustí ho pravica? Pozrite si reakcie lídrov!

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zdá sa, že aktuálna kauza okolo zákaziek na opravu budov v havarijných stavoch zobudila aj opozičných partnerov predsedu SDKÚ Pavla Freša. Bratislavský župan im kauzu musel vysvetľovať osobne.

Mohla kauza havarijných stavov v bratislavskej župe naštrbiť podporu bratislavského župana Pavla Freša v nadchádzajúcich voľbách? Zdá, sa, že predseda SDKÚ musel aférku vysvetľovať nielen širokej verejnosti, ale aj šéfom strán, ktoré sa postavili za jeho volebnú kandidatúru. Predseda SaS Richard Sulík nám potvrdil, že na podnet jeho strany zasadla ku kauze havarjiných stavov "koaličná rada". "Pán Frešo tam na naše otázky uspokojivo odpovedal, takže našu dôveru má naďalej. Prisľúbil, že pripraví smernicu, ktorá do budúcnosti vyrieši postup pri havarjiných stavoch," povedal Topkám Sulík. Dodal, že Frešo si podporu jeho strany zachoval. Podobne reagoval aj Béla Bugár, šéf Mosta: "Očakávame, že tieto otázky pán Frešo bude vedieť vysvetliť tak, aby to pochopili ľudia a aby to bolo prijateľné aj pre nás. Je dôležité, aby na to reagoval. Na druhej strane, v kampani vyplávajú na povrch rôzne informácie, nie všetky musia byť pravdivé," dodal Bugár.

Podporu vyjadrilo aj KDH a ústami svojho predsedu Ondreja Dostála aj OKS. Okrem týchto strán za Frešom stojí aj Strana zelených a SMK.

O čo šlo pri havarijných stavoch?

Situáciu vyčíta Frešovi hlavne Smer, ktorý proti nemu postavil protikandidátku Moniku Flašíkovú-Beňovú. Bratislavská župa totiž opravovala množstvo budov, na ktoré vyhlásila havarijný stav. Ten si vyžaduje rýchly zásah a župa tak nemusí vyhlasovať verejné obstarávanie, ale môže zákazku zadať iba po krátkom prieskume trhu. Podľa Smeru sa takto dostali ku zákazkám firmy prepojené na Frešovu SDKÚ. Frešo tvrdí, že všetky zákazky sú v poriadku a Beňovej pripomenul, že župa musela zaplatiť vysokú pokutu, ktorá pochádzala ešte z jej pôsobenia na poste vicežupanky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu