Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pravica chce v Trnavskom kraji čo najširšiu koalíciu

Tibor Mikuš
Tibor Mikuš (Zdroj: SITA)

TRNAVA - V Trnave dnes na krajskej úrovni rokovali zástupcovia pravicových strán o možnosti spoločného postupu v novembrových voľbách do orgánov Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Predstavitelia SKDÚ-DS, Mosta-Híd, SaS, OKS a NOVA hovorili o podpore spoločného kandidáta na post predsedu TTSK a spoločnej kandidátke na poslancov. Informoval otom predseda regionálneho zväzu SDKÚ-DS Milan Roman.
      
Podľa Romanovho vyjadrenia vznikol na stretnutí rámcový návrh dohody, o ktorom budú v nasledujúcich dňoch rokovať orgány jednotlivých politických zoskupení. Z nich Most-Híd na predsedu navrhuje svojho kandidáta, exministra životného prostredia Józsefa Nagya.
      
"My sa v SDKÚ-DS budeme rozhodovať, či dáme podporu kandidátovi Mosta-Híd alebo kandidátovi KDH Ivanovi Uhliarikovi," povedal Roman. Podľa jeho slov by bolo pre pravicové strany a ich voličov v TTSK najprospešnejšie, aby sa práve Most-Híd a KDH dohodli a nestavali každý svojho kandidáta. Tým by sa netrieštili voličské hlasy. "Chceli by sme postupovať ako v Trenčíne, Bratislave, Žiline či Prešove, kde strany pravicovej koalície vytvorili spoločnú silnú kandidátku," dodal Roman.
      
Na predsedu TTSK zatiaľ ohlásili kandidatúru doterajší predseda Tibor Mikuš s podporou Smeru-SD, SNS a Strany moderného Slovenska Milana Urbániho. SMK chce postaviť predsedu strany Józsefa Berényiho. KDH predstavilo ako svojho kandidáta bývalého ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu