Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Dvaja mladíci objavili pri potápaní poklad! FOTO nálezu, aký sa podarí raz za život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

SADDLE CREEK - Dvaja potápači z Floridy objavili pri potápaní v miestnej rieke obrovskú mamutiu kosť pravdepodobne z doby ľadovej. Jeden z nich sa s týmto vzácnym objavom podelil na svojom instagramovom účte. Okrem toho sa im podarilo nájsť aj ďalší poklad.

Derek Demeter a Henry Sadler zažili počas potápania v rieke Peace "objav svojho života" v podobe 23-kilogramovej kolennej mamutej kosti. Mamuty boli obrovskými chlpatými predkami slona a prvýkrát sa objavili v Severnej Amerike pred viac ako miliónom rokov. Henry uverejnil fotografiu, na ktorej drží unikátny nález v rukách, na svojom Instagrame. "Mal som to šťastie, že som včera našiel dve úžasné fosílie, čo sa stane raz za život," napísal. 

Henryho podľa vlastných slov prekvapilo, že kosť je takmer úplne nepoškodená a veľmi dobre mineralizovaná. Aby toho nebolo málo, dvojica narazila pri potápaní aj na zub patriaci tigrovi šabľozubému.

Nie je to prvýkrát v nedávnej minulosti, kedy boli objavené mamutie fosílie. Vlani v decembri našli dvaja potápači dva kly kolumbijského mamuta v Mexickom zálive pri pobreží Benátok. Kolumbijský mamut bol najväčší svojho druhu, dosahoval výšku okolo štyroch metrov.

Viac o téme: PotápačPokladPotápanieFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu