Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nemocnica na Antolskej dostala správu od rodiny bývalého pacienta: Jej obsah vás rozplače

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Lekári a vôbec všetci zdravotnícky personál patria v súčasnosti k tým najvyťaženejším profesiám. V nemocniciach trávia kvôli pandémii celé dni a noci, svoje rodiny častokrát nevidia aj niekoľko dní. Preto ich vždy zahreje pri srdci, keď sa im niekto poďakuje.

Celý svet už takmer rok bojuje s pandémiou koronavírusu. Vyhrať tento boj nám značne pomôže vakcína, ktorou sa začalo očkovať koncom minulého roka. Dovtedy však musia zdravotníci podávať priam nadľudský výkon, keď sa v nemocniciach starajú o tisícky pacientov chorých na COVID-19. Univerzitná nemocnica Bratislava zverejnila v tejto súvislosti poďakovanie, ktoré dostala od dcéry jedného z pacientov. Jej otec strávil na umelej pľúcnej ventilácii na Oddelení anesteziólogie a intenzívnej medíciny v Petržalke tridsať dní a vyzeralo to s ním všelijako. 

Nemocnica na Antolskej dostala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

Vedci odhalili najbežnejší spôsob nákazy KORONAVÍRUSOM: Ešte väčšie riziko než kašľanie!

"Z celého srdca sa chceme poďakovať kolektívu lekárov a zdravotníkov OAIM v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej. Nikdy sme nepochybovali o dôležitosti práce lekárov a zdravotných sestier, ale netušili sme, že kolektív OAIM z Antolskej dokáže robiť aj zázraky. Pre nás zázrak vykonali, keď zachránili život nášmu najdrahšiemu manželovi, otcovi, starému otcovi a výnimočnému človeku," stojí v správe. Dcéra pacienta ďalej oceňuje mimoriadne schopnosti a odhodlanie pracovníkov nemocnice, vďaka ktorému sa mu podarilo vyhrať na covidom-19. "Budeme im navždy vďační a kolektívu z Antolskej želáme veľa zdravia a úspechov," píše sa na záver. 

TOTO JE PRE NÁS NAJVÄČŠIA ODMENA Dcéra pacienta s ochorením COVID-19, ktorý strávil 30 dní na umelej pľúcnej...

Posted by Univerzitná nemocnica Bratislava on Monday, 1 February 2021

V minulosti sa viackrát ďakovalo zdravotníkom na Slovensku, ale aj vo svete napríklad hromadným potleskom. Viacerí z nich však uviedli, že nepotrebujú žiadne ovácie ani verejné ďakovačky. Stačí, ak ľudia budú dodržiavať protipandemické opatrenia a pravidlo ROR, čiže rúško-odstup-ruky, pretože len vďaka nim môžeme zdolať túto pandémiu. 

Viac o téme: KoronavírusAntolskáNemocnica sv. Cyrila a MetodaCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu