Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Desať vecí, na ktoré sa môžete tešiť v roku 2021: Už hneď tá prvá je bombastická!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Minulý rok bol mimoriadne náročný a s jeho následkami budeme bojovať ešte veľmi dlho. Nasledujúcich dvanásť mesiacov však prinesie viaceré udalosti, na ktoré sa môžeme tešiť a môžu nám pomôcť prekonať stres vyplývajúci zo súčasnej pandémie. Zostáva len dúfať, že situácia sa naozaj upokojí a my sa budeme môcť vrátiť k činnostiam, ktoré sme milovali.

Rok 2020 dal stopku mnohým hromadným podujatiam. Do Nového roka sa pozeráme s nádejou, že sa pandemická situácia zlepší a my sa vrátime k tomu, čo sme v minulosti považovali za samozrejmosť. Ak sa to naozaj stane, na čo všetko sa môžeme tešiť?

Olympiáda v Tokiu

Kvôli pandémii bolo preložené najväčšie športové podujatie, ktoré je naplánované na júl 2021. Podľa Medzinárodného olympijského výboru budú ale nastávajúce hry sprevádzané jednoduchším a zdržanlivejší prístupom. 

Desať vecí, na ktoré
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Na Marse pristane Rover Perseverance

Planéta Mars získa tento rok nového obyvateľa, keď na ňu bude vo februári vynesený rover pomenovaný Perseverance, čiže Vytrvalosť. Ide o ďalší krok v rámci vesmírnej misie NASA, ktorej účelom je bližšie a podrobnejšie preskúmať červenú planétu. 

Cestovanie a zhromažďovanie

Obmedzenia v oblasti cestovania prinútili mnohých odložiť svoje cestovateľské plány na neurčito a taktiež presunúť osobné stretnutia s rodinou a priateľmi do online priestoru. Mnohí sa nevieme dočkať, kedy sa to zmení. Všetci sa určite tešíme na dovolenku s partiou a na poznávanie nových destinácií.

Nárast kolektívnej imunity proti ochoreniu COVID-19

Krajiny Európskej únie začali s očkovaním proti COVID-19 koncom minulého roka. Podľa odborníkov však nadobudnutie kolektívnej imunity prinesie prvé výsledky až koncom tohto roka. 

Desať vecí, na ktoré
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Majstrovstvá Európy vo futbale

Tento sviatok európskeho futbalu sa mal konať minulý rok, okolnosti však spôsobili, že podujatie bolo presunuté na jún/júl 2021.

Nová politika a opatrenia v oblasti klímy

Rok 2020 mal byť obdobím, v ktorom sa mali dostať do popredia svetové klimatické plány. Kvôli pandémii sa však nič také nestalo, preto zostáva len dúfať, že tento rok bude v tomto smere lepší.  EÚ sa už v minulosti zaviazala dosiahnuť zníženie emisií uhlíka a rozhodla o investícii do alternatív čistej energie. Čína rovnako prisľúbila, že do roku 2060 bude uhlíkovo neutrálna. Japonsko, Južná Kórea a Kanada deklarujú zníženie fosílnych palív. V novembri sa má navyše v škótskom Glasgowe konať Konferencia o zmene klímy. 

Nové televízne programy

Fanúšikovia seriálov sa tento rok majú na čo tešiť. Už v marci sa napríklad na televízne obrazovky vracia jeden z najobľúbenejších seriálov Priatelia. 

Desať vecí, na ktoré
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Warner Bros. Television)

Sieť 6G

6G sieť je plánovaným nasledovníkom v súčasnosti najvyspelejšej siete 5G. Bude ešte rýchlejšia, čo sa prejaví najmä pri fungovaní mobilných telefónov, internetu a v oblasti iných telekomunikačných technológií.

Nové albumy

Na "suchu" neostanú ani fanúšikovia dobrej hudby. Tento rok by sa totiž na trhu mali objaviť nové albumy skupín Evanescence, Foo Fighters, Cure či speváčok Lorde, Cardi B a Adele. 

Objatia

Koronavírusová pandémia priniesla obmedzenia najmä v oblasti fyzického kontaktu. Objatia sme tak nemohli dopriať svojim blízkym, ktorí to potrebovali. Tak snáď sa to tento rok zmení a my budeme môcť vyobjímať všetkých, na ktorým nám záleží. 

Viac o téme: PandémiaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu