Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS V Univerzitnej nemocnici do 4. januára zaočkovali už takmer 3-tisíc osôb

Univerzitná nemocnica v Bratislave
Univerzitná nemocnica v Bratislave (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) zaočkovali od 27. decembra do 4. januára 2838 ľudí proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom hovorkyňa UNB Eva Kliská.

UNB vykonáva očkovanie v troch pracoviskách. A to v nemocnici na Kramároch, v Nemocnici Ružinov a v Nemocnici svätého Cyrila a Metoda v Petržalke. "Okrem zamestnancov UNB očkujeme aj zdravotníkov z Národného onkologického ústavu, Národného ústavu detských chorôb, Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb, Univerzitnej nemocnice s poliklinikou Milosrdní bratia, Nemocnice v Malackách, zamestnancov z Úradu verejného zdravotníctva SR a zamestnancov kritickej infraštruktúry," uviedla riaditeľka UNB Renáta Vandriaková.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

UNB je podľa hovorkyne jedno zo štyroch vakcinačných centier, v ktorom bol sprístupnený registračný formulár, cez ktorý sa na každý nasledujúci deň prihlásilo 200 ľudí. "Formulár je v súčasnosti prístupný na stránke korona.gov.sk. Určený je primárne pre zdravotníckych pracovníkov," spresnila Kliská.

Nemocnica zároveň okrem tých, ktorí sa prihlásili cez online formulár, očkuje aj zdravotníkov, ktorí boli nahlásení v rámci interných zoznamov pred spustením online registrácie. Vakcináciu vykonáva v rámci UNB desať očkovacích tímov. "Do UNB dorazila už štvrtá dodávka vakcín, spolu sme tak obdržali 14.525 dávok. V očkovaní pokračujeme a naším cieľom je v zabehnutej fáze denne očkovať 1500 ľudí," doplnila hovorkyňa.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaPandémiaKoronavírusUniverzitná nemocnica v Bratislave
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu