Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Policajt dovolenkoval pri mori: Na pláži si všimol nezodpovednú dvojicu, zachránil im život!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/Krešimir Milić)

VARŠAVA - Poľský policajt počas dovolenky na pobreží Baltu vytiahol z mora topiacu sa ženu a následne pomohol dostať do bezpečia aj jej partnera. Len vďaka rýchlej reakcii muža zákona sa nestala tragédia, uviedla televízia TVN 24 s tým, že od apríla sa v Poľsku utopilo zhruba osemdesiat ľudí.

Andrzej Krukowsi, ktorý žije v Zgierzi, bol minulý utorok spolu s rodinou na pláži neďaleko Kolobrehu. Popoludní si všimol dvojicu mladých ľudí, ktorí pri vlnolame vstúpili do mora aj napriek vyvesenej červenej vlajke zakazujúcej kúpanie. Po chvíli ich veľká vlna odhodila na vlnolam. Krukowski si uvedomil, že žena s mužom nie sú schopní sa vlastnými silami dostať z vody, strácajú sily a začínajú sa topiť, a tak im vyrazil na pomoc. Jeho známy ho istil, keď skočil do vody a doplával k žene, ktorú sa mu podarilo cez silné vlny dotiahnuť k brehu. "Bola vydesená, vysilená a poškriabaná od toho, ako narážala na vlnolam. Ale je pri vedomí," informoval kanál TVN 24. 

Policajt dovolenkoval pri mori:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V mori, na úplnom konci vlnolamu, zostal ešte muž. Na miesto medzitým prišli záchranári, ale vzhľadom na ťažké podmienky požiadali o pomoc ostatných ľudí na pláži. Keď jeden zo záchranárov vytiahol topiaceho sa muža na hladinu, Andrzej spolu s ďalšími dvomi mužmi k nim priplávali a pomohli im dostať sa na breh. Mladíka, ktorý bol v bezvedomí, následne letecká záchranná služba prepravila do nemocnice. Nasledujúci deň zachránená žena policajtovi poďakovala. 

HOROR v bazéne! Pár sekúnd nepozornosti a dievčatko už nikdy nebude také, ako predtým

Krukowski, ktorý v polícii slúži 21 rokov a na okresnom veliteľstve vedie oddelenie boja proti ekonomickej kriminalite a korupcii, si v novinách vyslúžil titulky "hrdina" či "superpolicajt". 

Viac o téme: PolicajtDovolenkaZáchranaTopeniePoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu