Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Kliniku Infektológie v košickej nemocnici zrekonštruovali za takmer 350-tisíc eur

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Mikulova)

KOŠICE - Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice dokončila rozsiahlu rekonštrukciu na Klinike infektológie a cestovnej medicíny. Počas nej boli realizované rôzne práce, napríklad kompletná výmena okien či rozsiahle stavebné a inštalačné úpravy. Celkové náklady sa vyšplhali do výšky takmer 350 000 Eur.

Celkovo bolo opravených asi 50 miestností. Financie na rekonštrukciu boli hradené z kapitálových výdavkov z rozpočtu Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky, z vlastných kapitálových výdavkov ako aj z bežného účtu UNLP Košice.

Kliniku Infektológie v košickej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Mikulova)

Veľký prínos vidí v celej rekonštrukcii aj primár kliniky, Ladislav Virág: „S veľkou radosťou konštatujeme ukončenie vnútorných rekonštrukčných prác na našej klinike. Poďakovanie patrí nie len rezortu za uvoľnenie finančných prostriedkov, ale aj vedeniu nemocnice za akceptovanie a vyriešenie súbežných požiadaviek smerujúcich k zlepšeniu procesu poskytovanej zdravotnej starostlivosti a pracovných podmienok zamestnancov. Zároveň chcem poďakovať všetkým klinikám a oddeleniam našej nemocnice za ich pomoc pri riešení starostlivosti o našich pacientov počas rekonštrukčných prác, čo bolo často spojené s určitými obmedzeniami ich základnej činnosti.“ Niektoré oddelenia boli totiž počas prác dočasne upravené tak, aby  vo vyhradených priestoroch mohli byť dočasne hospitalizovaní infekční pacienti. 

Kliniku Infektológie v košickej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Mikulova)

 V rámci rekonštrukcie vymenili okná na budove XVII. pavilónu. Tieto práce boli realizované s cieľom zvýšiť tepelnú  pohodu  vnútorných priestorov kliniky, čím sa podstatne zvýšil komfort pacientov, zlepšili sa pracovné  podmienky  personálu  a  je predpoklad  značnej  úspory  nákladov na tepelnú energiu potrebnú na vykurovanie. Realizácia týchto prác bola zabezpečená dodávateľsky a náklady boli hradené z prideleného limitu kapitálových výdavkov z rozpočtu Ministerstva zdravotníctva  Slovenskej republiky.

Kliniku Infektológie v košickej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Mikulova)

„Ďalším okruhom vykonaných prác boli aj stavebné a inštalačné úpravy. Tie boli realizované na štyroch 1-posteľových nadštandardných izbách, jedenástich 3-posteľových izbách a JIS s vytvorením samostatných zariadení na osobnú hygienu. Vynovené sú tiež kuchynky na servírovanie stravy pre pacientov. Súčasťou inštalačných úprav je aj kompletná rekonštrukcia viacerých druhov rozvodov. Súčasťou stavebných úprav bola kompletná výmena pôvodných  zárubní, dverí, omietok  vrátane maľovania a opravy náterov, montáž podlahových homogénnych vinylových krytín a dodávka  drevených kuchynských liniek s nerezovými drezmi. Tieto práce boli realizované dodávateľsky a hradené sčasti z  prideleného limitu kapitálových výdavkov z rozpočtu ministerstva a sčasti z  vlastných  kapitálových výdavkov,“ informovala nás hovorkyňa nemocnice Ivana Stašková.

Viac o téme: RekonštrukciaKošiceKlinika Infektológie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu