Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Posledné prianie Hawkinga dojalo celý svet: Neuveríte, čo mal na srdci tesne pred smrťou

Rodina Hawkinga splnila vedcovi jeho posledné prianie, ktoré dojalo tisícky ľudí.
Rodina Hawkinga splnila vedcovi jeho posledné prianie, ktoré dojalo tisícky ľudí. (Zdroj: SITA/AP, Twitter/FoodCycleCamb)

CAMBRIDGE - Na poslednú rozlúčku s najuznávanejším vedcom 21. storočia Stephenom Hawkingom prišlo v sobotu 31. marca takmer 500 pozvaných hostí. Za fyzikom dodnes smúti celý svet. Jeho rodina sa mu rozhodla splniť posledné prianie, ktoré dojalo tisícky ľudí. Veľkorysé gesto vás nenechá chladnými.

Stovky ľudí a 500 pozvaných hostí sa prišli v sobotu rozlúčiť so Stephenom Hawingom do Cambridgu. Hawkingova rodina sa počas jeho pohrebu rozhodla zrealizovať jeho posledné prianie, ktoré dojalo tisícky ľudí po celom svete. Želal si, aby bol z jeho úspor zaplatený obed pre ľudí bez domova. Miestna charita FoodCycle tak v sobotu zasýtila približne 50 bezdomovcov. „Kontaktovala nás Lucy Hawkingová (dcéra Stephena) a povedala, že by rodina chcela poskytnúť dar. Zatiaľ čo prebiehal pohreb, ľudia si mohli sadnúť k teplému jedlu na počesť Stephena,“ prezradila regionálna manažérka charity Alex Collisová zahraničnému denníku The Sun.

Na stoloch s jedlom stáli kartičky s venovaním "Dnešný obed je darček od Stephena". Obed mal sviatočnú formu a podával sa v niekoľkých chodoch.

„Bol to presne ten druh gesta, ktorý podľa môjho názoru ukazoval, aký bol profesor Hawking dobrosrdečný. Súcitil s ľuďmi, ktorí prežívali ťažké časy,“ dodala manažérka charity.

Ľudí jeho veľkorysé gesto chytilo za srdcia. „Plačem. Nikdy už nebudeme mať také šťastie, aby sme mali niekoho, ako bol on. Bol jedinečný,“ napísal na Twitteri jeden z používateľov. Doplnil ho ďalší užívateľ, ktorý napísal, že je to nádherný dar od muža, ktorý celý život zdieľal svoj neuveriteľný intelekt a ľudskosť s celým svetom.  

FOTO Stovky ľudí sa lúčili so svetoznámym vedcom Stephenom Hawkingom

Na Hawkingovom pohrebe, ktorý sa konal počas slávnostného obeda, bolo takmer 500 pozvaných hostí, medzi ktorými nechýbal ani herec Eddie Redmayne, ktorý uznávaného vedca v roku 2014 stvárnil v životopisnom filme Teória všetkého.

Stephen Hawking, najuznávanejší vedec 21. storočia, zomrel 14. marca vo veku 76 rokov. Keď pohrebný sprievod dorazil ku chrámu, zvony zazvonili 76-krát, raz za každý rok Hawkingovho života.

Viac o téme: CambridgeHawkingPohrebObedCharita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu