Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Majiteľ reštaurácie zažil šok: Zákazníci mu nechali tučnú sekeru, potom prišlo mega PREKVAPENIE

Majiteľ reštaurácie s personálom Zobraziť galériu (2)
Majiteľ reštaurácie s personálom (Zdroj: FB/Kilimandjaro Middlesbrough)

MIDDLESBROUGH – Traja mladíci si počas prehliadky anglického mestečka odbehli na obed do miestnej reštaurácie. Keď sa do sýtosti najedli, zistili, že v reštaurácií akceptujú iba hotovosť. Tú však pri sebe nemali. Odišli bez platenia a majiteľ sa chytal za hlavu. Keď majiteľovi prišiel o pár dní list, uvedomil si, že zázraky sa naozaj dejú.

Vyhladovaná trojica mladých turistov vošla do miestnej reštaurácie v anglickom mestečku Middlesbrough. Predtým než si objednali ich ani len nenapadlo, že v podniku sa nebude dať platiť kartou. Po výdatnom obede sa ocitli v trápnej situácií. Vo vrecku nemali dostatok peňazí na vyplatenie účtu.

Reštaurácia Kilimandjaro v Middlesbroughte
Zobraziť galériu (2)
Reštaurácia Kilimandjaro v Middlesbroughte  (Zdroj: FB/Kilimandjaro Middlesbrough)

Z podniku sa bez slova zdvihli odišli hľadať bankomat. No čas ich nepustil. Do podniku sa už nestihli vrátiť a vyplatiť svoju sekeru. Len tak-tak stihli odchod posledného vlaku. Počas zhonu na vlakovej stanici pozabudli, že v reštaurácií nechali majiteľa v úzkych.

Keď majiteľ reštaurácie Kilimandjaro, Apollo Apollinaire zistil, že traja muži odišli bez platenia, bol na seba a na svojich zamestnancov nahnevaný. Po niekoľkých hodinách sa so zlou situáciou zmieril.

„Zmierili sme sa s tým, že už sa tí traja muži nevrátia a my sme prišli o peniaze,” povedal pre britský denník Gazette Live majiteľ reštaurácie Apollinaire. Ešte v ten deň svojich pracovníkov varoval, aby si na zákazníkov dávali väčší pozor.

O pár dní si však majiteľ v schránke našiel obálku, ktorá mu doslova vyrazila dych. Bol v nej list a 40 libier, čo je zhruba 45 eur. Traja turisti sa zdvorilo ospravedlnili.

„Počas hľadania bankomatu sme zistili, že nám o chvíľu odchádza posledný vlak domov. Podľahli sme panike a zhonu. Začali sme utekať na vlakovú stanicu. Vlak domov sme našťastie na poslednú chvíľu stihli. Keď sme si vo vlaku vydýchli, uvedomili sme si, že sme vám spôsobili nemalé problémy. Berte prosím tento list ako ospravedlnenie. Tu je 40 libier za náš účet,” napísali v liste traja muži.

Majiteľ reštaurácie bol listom tak prekvapený a zároveň tak potešený, že ho zverejnil na sociálnej sieti reštaurácie. Priznal sa, že neveril, že peniaze sa mu vrátia späť. „Nikdy nesúďte predčasne,“ dodal na sociálnej sieti Apollinaire.

Vďačný majiteľ zároveň mužom na ich list odpovedal, že za ich čestnosť ich nabudúce pri ďalšej návšteve veľmi rád pohostí. No tentokrát na účet podniku. 

Viac o téme: Reštaurácia v Middlesbrough
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu