Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Skvelá správa pre lyžiarov: Na Štrbskom plese si už zalyžujete, spustili tri zjazdovky

Štrbské pleso
Štrbské pleso (Zdroj: vt.sk)

ŠTRBSKÉ PLESO - Keďže sa v Nízkych aj Vysokých Tatrách v piatok začala lyžiarska sezóna, prvý decembrový deň sa pre mnohých športových nadšencov nesie v znamení zimných radovánok. Pre návštevníkov prichádzajúcich do lyžiarskeho strediska na Štrbskom Plese sú pripravené tri zjazdovky aj viacero noviniek.

„Podmienky na lyžovanie sú výborné, momentálne máme v stredisku okolo 40 centimetrov snehu,“ uviedla hovorkyňa prevádzkovateľa strediska Zuzana Fabianová. Ako doplnila, prevádzka sa spustila na zjazdovkách Junior, Turistická a Interski. Sprístupnených bolo celkovo 2,5 kilometra upravených svahov, zvyšné sa momentálne zasnežujú. „Ostatné zjazdovky sa budú postupne otvárať v najbližších dňoch v závislosti od počasia,“ dodala.

Vo vysokotatranských strediskách sa so zasnežovaním začalo ešte 11. novembra, na Štrbskom Plese bolo spustené na ôsmich tyčových zariadeniach a siedmich vrtuľových delách. „V Tatranskej Lomnici momentálne sneží všade okrem Lomnického sedla, kde je prírodný sneh,“ konkretizovala Fabianová s tým, že prvá lyžovačka v tomto stredisku môže odštartovať už na budúci víkend. Oficiálne otvorenie zimnej sezóny v Tatrách sa začína v piatok 8. decembra, a to otvorením Tatranského ľadového dómu na Hrebienku.

Tento rok v strediskách pribudne niekoľko noviniek, plynulú dopravu v Tatranskej Lomnici zabezpečí nový kruhový objazd pri vjazde do strediska v smere zo Starého Smokovca. O aktuálnych podmienkach na lyžiarskom svahu bude informovať aj centrálny strediskový rozhlas a na bezpečnosť na zjazdovkách dohliadne lyžiarska skipatrola. "Vylepšením prešla aj Fun zóna so slalomovou traťou s prekážkami pre najmenších lyžiarov, tí starší si budú môcť vyskúšať slalomovú trať s časomierou," uzavrela Fabianová.

Viac o téme: SnehLyžiarska sezónaVysoké TatryŠtrbské pleso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu