Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Lyžiari sa konečne dočkali: Na Štrbskom Plese i v Jasnej štartuje sezóna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

POPRAD – Prvý decembrový deň odštartuje lyžiarska sezóna na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách a rovnako aj v Jasnej v Nízkych Tatrách. Výška snehu na upravených lyžiarskych tratiach dosahuje 40 centimetrov, na niektorých miestach aj viac, informovala dnes hovorkyňa spoločnosti Tatry mountain resorts Zuzana Fabianová.

Na Štrbskom Plese budú v prevádzke tri zjazdovky Interski, Turistická, Junior a predpokladá sa aj spustenie Esíčka. „Na oboch stranách Chopku sa v piatok začína lyžovať na šiestich zjazdovkách, je to 5a traverz z Lukovej – časť zjazdovky Turistická, 2a Májová Rovná Hoľa – Priehyba, 2b Májová Priehyba - Jasná, 13 Biela Púť, 34c Panorama Chopok – Predné Dereše a 34b Panorama Predné Dereše – Kosodrevina,“ vymenovala hovorkyňa.

Ako dodala, ak bude počasie aj naďalej naklonené technickému zasnežovaniu, lyžiari môžu už v piatok očakávať, že sa bude lyžovať až z Chopku, teda z nadmorskej výšky 2 004 metrov.

Oficiálne otvorenie sezóny v lyžiarskom stredisku Jasná bude pokračovať v sobotu 2. decembra, ponúkne párty pod názvom Winter Music Opening. Vo Vysokých Tatrách ju oficiálne odštartuje v piatok 8. decembra najnavštevovanejšia atrakcia Tatranský ľadový dóm na Hrebienku. Tento rok sa ľadová bazilika nesie v téme pocta rodine a je inšpirovaná španielskou katedrálou Sagrada Familia.

Lanovky v lyžiarskom stredisku Tatranská Lomnica vo Vysokých Tatrách budú v dennej prevádzke od soboty 9. decembra.

Viac o téme: LyžovačkaTatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu