Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Slovenská firma MSM GROUP kúpila významný závod v Srbsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KRUŠEVAC - Holding CZECHOSLOVAK GROUP, pod ktorý MSM GROUP Group patrí, naďalej rozširuje aktivity mimo svoje územie. Česko-slovenskí zbrojári kúpili koncom júna štátnu spoločnosť IMK 14. Oktobar, ktorá sídli v srbskom meste Kruševac. Do svojho vlastníctva by ju mali prevziať v októbri.

IMK 14. Oktobar sa sústredila najmä na civilný program výroby stavebných a poľnohospodárskych strojov a taktiež na klasické trieskové obrábanie. Súčasťou portfólia je tiež obranný segment zameraný na výrobu veľkokalibrovej munície. Niekdajšia významná srbská spoločnosť, ktorá ešte v roku 2013 zamestnávala 1500 pracovníkov, sa dostala do konkurzu pred dvoma rokmi. V súčasnosti jej počet zamestnancov klesol na 150 a 75 % jej obratu tvorí výroba pre obranný priemysel.

„Našou víziou je vrátiť do dnes takmer opustených priestorov pôvodnú výrobu, podporiť tvorbu nových pracovných miest a vytvoriť synergiu so súčasnými firmami ako skupiny MSM GROUP, tak holdingu CZECHOSLOVAK GROUP. Sme odhodlaní čo najskôr ukončiť živorenie spoločnosti IMK 14. Oktobar a naštartovať jej rozvoj. Už teraz pracujeme na posilnení obchodného úseku firmy a hľadaní nových obchodných príležitostí, ktoré do Kruševacu prinesú prácu,“ uviedol Marián Goga, prezident skupiny MSM GROUP.

Podmienkou na prevzatie IMK 14. Oktobar a jej následnú záchranu je rozhodnutie výboru veriteľov firmy. Po oficiálnom prevzatí firmy bude pokračovať súčasná výroba a zároveň dôjde k opätovnému spusteniu civilného výrobného programu, ktorého kapacity sa dnes takmer nevyužívajú. Holding CZECHOSLOVAK GROUP sa zameriava na tradičnú priemyselnú výrobu a v Českej republike aj na Slovensku sa podieľa na oživovaní tradičných firiem a ich ďalšom rozvoji. Klasickým príkladom je úspešné naštartovanie automobilky TATRA TRUCKS, v rovnakom duchu bude tento rok na jeseň obnovená výroba v spoločnosti AVIA. Na Slovensku sa CZECHOSLOVAK GROUP podieľa na oživení podniku ZTS Metalurg v Dubnici nad Váhom.

___________________________________________
O holdingu CZECHOSLOVAK GROUP

CZECHOSLOVAK GROUP a jej slovenská vetva MSM GROUP nadväzujú na tradíciu československého priemyslu, podporujú a ďalej rozvíjajú aktivity tradičných českých a slovenských spoločností v oblasti obrannej a civilnej priemyselnej produkcie. Ich portfólio zahŕňa výrobu a predaj vojenských a špeciálnych vozidiel, terénnych nákladných automobilov, zbraní a zbraňových systémov, munície, strojárenských produktov pre automobilový, železničný a letecký priemysel či brzdových systémov pre koľajové vozidlá, rovnako ako cestné, dopravné a logistické služby.

Skupina kladie silný dôraz na kvalitu svojich produktov a služieb a na exportné aktivity. S produktmi spoločností holdingu sa je možné stretnúť na všetkých kontinentoch a počet jeho zákazníkov sa stále rozrastá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP v roku 2015 zamestnávali takmer 4000 osôb a vygenerovali tržby v hodnote 12 mld. Kč.

Viac o téme: SrbskoMSM Group
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu