Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vo Vraní majú najkrajšiu zastávku na Slovensku: FOTO Ľudia si ju mýlia s hojdačkou

Malebná zastávka v žilinskej mestskej časti Vranie.
Malebná zastávka v žilinskej mestskej časti Vranie. (Zdroj: topky)

ŽILINA - Žilinská mestská časť Vranie sa zo dna deň zmenila na open air galériu moderného urbanistického dizajnu. Unikátna zastávka vyvoláva úsmev na tvárach okoloidúcich a zamyslenie cestujúcich.

Ľudí pri pohľade na zastávku s poetickým názvom Labutia napáda všeličo. Hoci je strieška príliš vysoko a dobre netieni, počas čakania na autobus MHD sa aspoň môžu kochať pohľadom na vyobrazenie žilinského Mariánskeho námestia nad lavičkou. „Nie je to snáď pokus o vtip zo strany dopravcov?“ hovoria si v duchu miestni, ktorí sa dopočuli, že žilinský primátor schvaľuje bezplatnú MHD. Zastávka je síce pekná, ale pre dažďom veľmi neochráni. Nevadí. Cestujúcich v duši zahrieva estetický zážitok. Hudobne cítiaci si však ticho nôtia povestnú labutiu pieseň. Boja sa, či výstavnú zastávku nezasiahne živelný a krutý osud. Rovnakú otázku si kladú aj pri pomyslení na bezplatné cestovanie v malofatranskom kraji. Aké by to bolo krásne, ale...

Mysteriózne kamene z Kysúc na FOTO sú príbuzné čučoriedok z Marsu, tvrdí slovenský vedec

„Dúfam že po prvej zábave neskončí v Kysuci. Vzhľadom na počet obyvateľov vo Vraní by nám stačila aj jednomiestna, ale dobre,“ zamýšľa sa Ondrej Žeriava z časti Vranie. „Vracal som sa zo služobky v zahraničí, a keď som ju prvýkrát zbadal, myslel som, že je to nejaký prototyp verejnej hojdačky. Určite je to svetový unikát,“ s humorom dodal Radovan Ondro.

Vo Vraní majú najkrajšiu
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: topky)

 

Viac o téme: Autobusová zastávkaVranie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu