Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Najmladší milionár, ktorý zarobil vlastnou hlavou, má len 16 rokov: Benjamin predáva topánky!

Benjamin má len 16 rokov a už prišiel na to, ako zarobiť veľké peniaze.
Benjamin má len 16 rokov a už prišiel na to, ako zarobiť veľké peniaze. (Zdroj: Twitter)

MIAMI – Na to, ako za minimum námahy zbohatnúť, sa snaží prísť kde-kto. Iba 16-ročný Benjamin Kapelushnik však na to zrejme prišiel. Nikdy by ste však neverili, do čoho sa tento ambiciózny mladík pustil. Jednoducho predáva tenisky. Ale nie len také hocijaké. Tieto sú z limitovaných edícií, po ktorých zberatelia doslova šalejú.

Benjamin Kickz, ako ho volajú internetoví priatelia, prišiel k tomuto nápadu náhodou. Raz mu mama kúpila tenisky z limitovanej edície. Bol vďačný, ale prílišnú pozornosť im nevenoval. V škole sa však okolo jeho nových tenisiek strhla búrlivá diskusia. Vtedy mu napadlo, že by mohol tenisky hneď po predaji kúpiť a neskôr predať za viac peňazí. Vraj už zarobil svoj prvý milión.

„Prišiel som v jeden deň v piatej triede domov a zistil, že moja mama bola v obchode a kúpila mi Galaxy LeBrons a Kobes. Vtedy som o teniskách nevedel nič,“ priznáva podnikavý študent. Kým však Benjamin pochopil celú kultúru, trvalo to ešte pár rokov. Keď urobil svoj prvý obchod, pochopil, že sa v tomto biznise skrýva zlatá baňa.

Kúpil totiž dvoje rovnaké tenisky z limitovanej edície a jedny z nich predal, ako inak, so ziskom. A nie malým, druhé tenisky ho tak nestáli takmer nič. Musel si však kvôli ním poriadne privstať a prísť pred obchod nadránom, aby sa mu ešte ušli. Čoskoro do „podnikania“ zatiahol aj svojich kamarátov, ktorým platil za to, aby miesto neho tenisky kupovali.

Všetko sa však otočilo v okamihu, keď zistil, že jeden z jeho priateľov má kontakty vo firmách Nike a Adidas: „Platím im peniaze navyše. Museli sme si vybudovať dôveru. Musel som sa do toho pustiť a začať si s nimi budovať vzťah. Potom mi ako osobe začali veriť a mohli mi začať dávať tenisky ešte skôr, ako ich pustili do predaja.“

Viac o téme: Limitovaná edíciaTeniskyBoháč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu