Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO, ktorá rozcítila svet: Dánka zachránila dieťa (2), rodina ho obvinila zo strašného činu

Chlapček potreboval lekársku pomoc
Chlapček potreboval lekársku pomoc (Zdroj: Facebook/Anja Ringgren Lovén)

UYO - Na srdcervúcej fotografii, ktorá rozľútostila ľudí na celom svete, sa nachádza len 2-ročný chlapček z Nigérie, ktorého rodina odvrhla kvôli neuveriteľnému dôvodu. Vychudnuté dieťa však zachránila Dánka Anja Ringgren Lovénová.

Dvojročného dieťaťa sa rodina vzdala kvôli podozreniu, že je strigôň. Povery sú podľa Huffingtonpost.co.uk jedným z najväčších problémov Nigérie. Chlapčeka sa, našťastie, ujala Dánka Anja Ringgren Lovénová, ktorá v Nigérii založila nadáciu na pomoc a vzdelávanie opustených afrických detí. Nedávno jej niekto zavolal, že istá rodina zavrhla len dvoj a trojročného chlapčeka.

Toto by si zaslúžila každá matka: FOTO prekvapenia, ktoré mamu troch detí dojalo k slzám

„Keď sme sa dozvedeli, že ide o len dvoj až trojročného chlapčeka, neváhali sme ani na chvíľu,“ povedala záchrankyňa. Také malé dieťa by totiž vonku samo nedokázalo prežiť. Kostnatému chlapčekovi museli dať krvnú transfúziu a zbaviť ho červov, ktoré sa usídlili v jeho tele. Chlapec, ktorému dali meno Hope, čiže Nádej, bol ťažko podvyživený.

 

Deti so strašným osudom

Hope je jedným z desiatky detí, ktorých sa ujala nadácia Dánky Lovénovej. Priamo podporuje deti, ktoré obvinili z čarodejníctva vlastní rodičia. „Cestovala som do Nigérie, kde som sa stretla s mučenými deťmi, s deťmi takmer ubitými na smrť, pretože boli obvinené z čarodejníctva a odsúdené na život na ulici,“ vysvetlila dobrodinka. Tieto barbarské činy sa Dánky tak veľmi dotkli, že so svojím partnerom v Nigérii zriadila detský domov. Predali všetko, čo v Dánsku vlastnili a zasvätili svoj život pomoci.

„Byť odmietnutý svojou vlastnou rodinou musí byť ten najosamelejší pocit, aký môže dieťa zažiť,“ povedala Anja, ktorá sa snaží deťom zabezpečiť vzdelanie, pretože je hlavnou zbraňou proti nezmyselným poverám. „Každé dieťa na svete má právo na potraviny a vzdelanie, na dôstojný život,“ myslí si Dánka.

 

...

 

Viac o téme: Anja Ringgren Lovén
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu