Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Bláznivý zážitok Slováka cestou do raja: Na letisku mu oznámili, čo ho čaká

Alex mal na ceste do raja skutočne veľké šťastie.
Alex mal na ceste do raja skutočne veľké šťastie. (Zdroj: YouTube)

ISCHGL/BRATISLAVA – Väčšina bežných ľudí môže o ceste v súkromnom lietadle iba snívať. Slovákovi Alexovi Simonovi (28) sa však tento sen splnil, a to vďaka šťastnej náhode. Stal sa totiž jediným pasažierom filipínskych aeroliniek počas letu z Manily do Boracay. Backpeckera tak počas letu obsluhovali ako kráľa, dve letušky a dvoch pilotov mal len pre seba.

Backpacking je pre mnoho Slovákov doteraz pomerne neznámou aktivitou, sčasti za to určite môže aj fakt, že pred 26 rokmi sme ešte voľne cestovať nemohli. Čaro toho, že môže človek odísť kamkoľvek sa mu zapáči za v podstate prijateľné finančné prostriedky, objavil aj Alex. Ako beckpecker si potom získal skutočný obdiv a popularitu u fanúšikov.

https://www.youtube.com/channel/UCtBr--wIL545nvTjc2N2flw?sub_confirmation=1

Posted by Diary of Alex on 4. január 2016

„Som Alex a som backpacker. Backpacker, ktorý si zvolil lacné letenky a lacné ubytovanie, hostely a iné.“ Toto sú prvé slová, ktoré vám Alex povie, keď sa ho opýtate, čím vlastne je. Backpacker totiž nie je len forma cestovania, je to doslova spôsob života. Všetkých backpackarov spája túžba spoznávať neznáme netradičným, často adrenalínovým spôsobom.

To sa mu podarilo aj v tomto prípade. Z hlavného mesta Filipín sa na ostrov Boracay presúval akoby súkromným lietadlom. Nemohol uveriť vlastným ušiam, keď mu na letisku povedali, že nikto iný do jeho lietadla nenastúpi. Tento netradičný úkaz spôsobil, že mohol dokonca nazrieť do kokpitu a porozprávať sa s pilotmi.

„Tá pani na informáciách mi vysvetlila, že nemusím čakať ďalšie dve hodiny na odlet, ale budeme štartovať o 30 minút, lebo na tento let neevidujú žiadnych iných pasažierov okrem mňa. Bol som prekvapený, nemohol som tomu uveriť,“ povedal Alex médiám. Všetko mu došlo, až keď mu letuška oznámila, že si môže sadnúť, kam chce.

„Bol to nezabudnuteľný pocit, letím na jeden z najkrajších ostrovov na svete, ale byť v lietadle sám a cítiť sa ako superhviezda, to urobilo cestu ešte zvláštnejšiu. Mal som šťastie, že nikto iný v ten deň nechcel letieť do raja,“ tešil sa zo svojho kúsku šťastia Alex. Tento let totiž väčšinou býva poriadne vyťažený.

www.youtube.com/channel/UCtBr--wIL545nvTjc2N2flw?subbconfirmation=1:::https://www.youtube.com/channel/UCtBr--wIL545nvTjc2N2flw?sub_confirmation=1

Posted by Diary of Alex on 16. január 2016
Viac o téme: Súkromné lietadloAlex SimonBackpacker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu