Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bratislavčan, ktorý by mal ísť všetkým príkladom: Pozrite sa, čo úžasné chce dokázať

Matúš Čupka by mal byť vzorom pre každého obyvateľa mesta
Matúš Čupka by mal byť vzorom pre každého obyvateľa mesta (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Uvedomelých občanov, ktorí sa zaujímajú o svoje okolie, nie je veľa, najmä takých, ktorí za svoje okolie považujú aj celú mestskú časť. Veľmi inšpiratívny je preto v tomto smere Matúš Čupka, aktivista, ktorého hnevá vizuálny smog, neprístupné verejné priestory či parkovanie. On s tým však niečo robí.

„Predstupujem pred Vás ako nezávislý obyvateľ Bratislavy, bez nánosu starých politických tričiek a v rovnakej pozícií ako ste Vy. Nikam nekandidujem, neuchádzam sa o post v samospráve, ale nechcem nečinne čakať, že sa veci zmenia sami. Chcem aktívne prispieť k zlepšovaniu života v mestskej časti,“ píše o svojich cieľoch tento ambiciózny muž.

Spísal som článok o našich stredajších SpotFixoch, ktoré som pravidelne organizoval každú stredu. Účasť bola fantastická...

Posted by Matúš Čupka - postavíme svoje mesto na nohy on 5. november 2015

Matúš Čupka si dal za cieľ zlepšiť všetko, čo sa mu na jeho mestskej časti Nové Mesto nepáči. Má v pláne upraviť areál bývalej železničnej stanice Filiálka, odstrániť bilboardy navyše, vytvoriť koncepciu revitalizácie niektorých ulíc, zabezpečiť vybudovanie chránených kontajnerových stojísk, odstrániť čiernu skládku na Zátiší či zabezpečiť náhradu všetkých vyschnutých stromčekov.

Včera sme boli zakrývať ďalšie dve diery v okolí novou výstavbou skúšaného sídliska Dimitrovka. Jednu sme zakryli na...

Posted by Matúš Čupka - postavíme svoje mesto na nohy on 4. december 2015

Na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti Facebook sa snaží presvedčiť aj ostaných, aby viac dbali o svoje okolie, začali od seba, svojho domu, ulice. Dokázal toho už naozaj dosť, aj keď ide o drobnosti, práve na nich najviac vidno, o akú skvelú situáciu ide. Za jeho aktivitu mu tlieskame.

Včera som absolvoval poslednú tohtoročnú akciu Zelenej hliadky čím sa uzavrelo tohtoročné dobrodružstvo. Odhadované š...

Posted by Matúš Čupka - postavíme svoje mesto na nohy on 29. november 2015
Viac o téme: AktivistaBratislavaMatúš Čupka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu