Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Sýrski utečenci sa rozhodli splatiť dlh: FOTO Pomáhajú Britom chrániť domovy pred záplavami

Sýrski utečenci sa rozhodli splatiť britskej spoločnosti časť svojho dlhu.
Sýrski utečenci sa rozhodli splatiť britskej spoločnosti časť svojho dlhu. (Zdroj: Twitter)

LONDÝN – V posledných dňoch čelia Briti nepriazni počasia, rozsiahle záplavy na severe Anglicka vyhnali z domovov tisíce ľudí. Pomáhajú záchranári, hasiči, polícia aj armáda, medzi dobrovoľníkov sa však zaradili aj utečenci, ktorých Veľká Británia prijala a umiestnila v provizórnych ubytovniach či priamo rodinách.

V Manchestri sa vo veľkom plnia vrecia s pieskom, aby zabránili tamojším riekam pretiecť do priestorov domovov. To, čo videli v televízii, Sýrčanov oslovilo a rozhodli sa pomôcť. Pricestovali z rôznych kútov Británie a pracujú na záchrane domov, ktoré ešte nestihli vyliate rieky zaplaviť. Spojili sa cez sociálne siete, ako informuje webstránka Independent.co.uk.

„Ako sýrsky utečenec, je mi cťou podieľať sa iniciatívne na prospešných prácach, ktoré pomôžu komunite, ktorá nás tak vrelo prijala,“ povedal médiám Jasser al-Jassem, ktorý do Európy prišiel cez Grécko. Vzhľadom na nedostatočné protipovodňové opatrenia treba každú ruku, preto sa ku skupine pridávajú neustále ďalší dobrovoľníci. Výstrahy pred dažďom stále trvajú.

Viac o téme: PovodneUtečenciSýriaVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu