Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Zázrak v kompletne nadžganom bazéne: Plavčíčka s orlím zrakom zakročila v poslednej sekunde

Takmer polovica detí sa utopí v dohľade rodičov!
Takmer polovica detí sa utopí v dohľade rodičov! (Zdroj: Youtube/Epic videos)

WASHINGTON - Chlapec mal obrovské šťastie, že ho hliadkujúca plavčíčka zazrela v pulzujúcich vlnách, keď lapal po dychu v preplnenom bazéne. Stačila chvíľa nepozornosti a všetko mohlo dopadnúť inak!

Chlapcovi, ktorého nad vodnou hladinou držalo veľké záchranné koleso, sa vypomstili silné umelé vlny v bazéne. Prekĺzol do vody a nebyť pohotovej plavčíčky, nikto by si v bazéne nemusel nič podozrivé všimnúť. Podľa expertov sa totiž takmer polovica detí utopí v dohľade rodičov alebo dospelých, keď odvrátia pozornosť od dieťaťa, informuje Daily Mail. Chlapec na videu vo vode bez opory spanikáril a začal sa topiť. Cieľom zverejneného videa je však upozorniť, aké ťažké je niekedy zazrieť topiace sa dieťa uprostred hluku a masy ľudí v bazéne.

Plavčíčka chlapca pevne chytila a prevrátila na chrbát, aby sa mu nenaberala do pľúc voda. Potom s ním doplávala až k okraju bazéna. Zachránený chlapec bol, našťastie, schopný z vody vyjsť sám. Záchranári na rodičov naliehajú, aby si dávali pozor na deti hrajúce sa vo vode. Medzi varovné signály, že sa niekto topí a je v ohrození života, patria okrem lapania po dychu a otvorených úst aj sklovité prázdne oči a nehybné telo. Topiaceho by sme sa mali snažiť prevrátiť na chrbát, dostať von na breh a začať s oživovaním až do príchodu zdravotníkov.

VIDEO Zúfalého zápasu o život vydesilo internet: Chlapci dostali záchvat smiechu!

Viac o téme: BazénTopenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu