Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obrovský úspech slovenských študentov: Chystajú vlastnú módnu prehliadku v Ríme

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – Študenti Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne predstavia súčasnú slovenskú textilnú a odevnú tvorbu na módnej prehliadke v Ríme. V talianskej metropole sa predstavia už vo štvrtok 18. júna v Slovenskom inštitúte s prehliadkou nazvanou Módny expres.

Ako informoval Norbert Jiroš z oddelenia vzťahov s verejnosťou TnUAD, 13 študentov Fakulty priemyselných technológií, zo študijného programu textilná technológia a návrhárstvo, bude prezentovať v prostredí rímskeho módneho a spoločenského života svoje kreácie, ktoré sú spojením súčasných technológií, inovatívnych replík materiálov z minulosti, estetiky a funkčnosti. 

„Módny expres vyjadruje rýchlo sa meniaci vlak módy so zachovaním tradičných slovenských prvkov, ktoré prekonávajú hranice klasických materiálov a techník, ich posunom k experimentu a súčasným technológiám. Študenti sa doslova hrali – s formou, tvarom, štruktúrou materiálov aj ich samotnou funkciou. Návštevníci tak budú mať možnosť nahliadnuť na súčasnú mladú slovenskú textilnú a odevnú tvorbu a najlepšie seminárne a záverečné práce budúcej slovenskej návrhárskej generácie,“ doplnil Jiroš s tým, že prehliadky sa zúčastnia aj diplomati a predstavitelia mesta Rím.

Pre Trenčiansku univerzitu Alexandra Dubčeka v Trenčíne to podľa neho nie je jediná zahraničná aktivita. Budúci návrhári už vystavovali vo Viedni, Varšave, Budapešti, Prahe aj Brne a dlhodobo prezentujú a zbierajú úspechy na medzinárodnej úrovni. Naposledy zaujal automobilový svet inovačný výrobok nadaných konštruktérov - terénne pásové vozidlo, či projekt excelentného centra pre funkčné a povrchovo funkcionalizované sklá, v ktorom je univerzita koordinátorom štyroch zahraničných univerzít.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu