Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prvú zaľúbenú pohľadnicu jej poslal ako deväťročný: Ubehlo 84 rokov a sú stále spolu!

Thomas a Irene tento rok oslávili 70. výročie svadby Zobraziť galériu (2)
Thomas a Irene tento rok oslávili 70. výročie svadby (Zdroj: Youtube/CavendishPressAgency)

LONGTON - Rozišli sa len v roku 1931, keď bol Thomas ako devätnásťročný mladík povolaný počas zúriacej druhej svetovej vojny do armády – aj to však len dočasne. Pár, ktorého krásny príbeh lásky by mohol byť vzorom pre zamilovaných ľudí, odhalil tajomstvo dlhého a šťastného vzťahu.

Po celý život žili v susedstve a od roku 1945, keď sa zosobášili, tesne vedľa seba až doteraz. Nedávno Thomas (93) a Irene Howardovci (91) oslávili neuveriteľné 70. výročie svadby. „Počas celého života sme si preukazovali rešpekt a správali sme sa k sebe navzájom pekne,“ prezrádza Thomas, ktorý prechovával rešpekt k ženám odmalička. Keď na ulici uvidel nejakú známu dámu, vždy úctivo nadvihol klobúk v rámci pozdravu. Ako dodal, takéto spoločenské mravy vo vzťahu k ženám by sa v školách mali mládenci učiť aj dnes, pretože pre ľudí dobré spôsoby veľa znamenajú.

Láska do poslednej chvíle: Žena zomrela žiaľom objímajúc svojho mŕtveho partnera

Najkrajšia kamarátova sestra na svete

Thomas si svoju manželku vždy vážil: „Ľúbime sa celé tie dlhé roky. Keby som mal to šťastie urobiť to znovu a vziať si zakaždým to isté dievča, neváhal by som,“ duchaplne priznal Thomas. Párik sa prvý raz stretol, keď sa Thomasova babička presťahovala štyri domy od rodinného domu, v ktorom žila Irene a Thomas sa spriatelil s jej bratom Frankom.

Odkedy spoznal Irene, do domu za jej bratom Frankom chodieval deň čo deň, aby sa spolu mohli hrať. Jeho mama však zakaždým žartovala, že to nie je Frank, koho Thomas hľadá, ale Irene. „A mala pravdu,“ spomína Thomas a pokračuje: „Mal som vtedy len deväť rokov a pomyslel som si, že je to krásne dievča a keď vyrastie, bude to moje dievča.“ Keď obaja podrástli, zvykli spolu chodievať na prechádzky do miestneho parku a stali sa z nich neoddeliteľní priatelia. Neskôr začali chodiť do kina, sedeli v zadnej rade a držali sa za ruky.

Prvú zaľúbenú pohľadnicu jej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/CavendishPressAgency)

V roku 1941 Thomasa povolali do armády, aby sa pomáhal starať o vojakov zranených v prvej línii boja. Našťastie, vrátil sa domov živý a zdravý – aj to bol dôvod, aby sobáš už neodkladali a odhodlal sa kúpiť ich prvý dom za 750 libier (1 030 eur). Hoci spolu Thomas a Irene nikdy nemali deti, majú dve milované netere, ktoré ich pravidelne navštevujú a starajú sa o nich.

Viac o téme: Zamilovaný párThomas HowardIrene Howardová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu