Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ultramaratónec (34) prekonal všetkých: Celý svet obehol za menej ako dva roky!

(Zdroj: Twitter)

WOOLACOMBE - Za najrýchlejšieho muža planéty sa označuje jamajský šprintér Usain Bolt, no dalo by sa povedať, že to bolo urýchlené označenie. Britský atlét Kevin Carr (34) z Devonu totiž zabehol viac ako 26-tisíc kilometrov okolo celého sveta, a to za neuveriteľných 621 dní! Je tak najrýchlejším bežcom sveta na dlhé trate.

Bolt je určite najrýchlejším šprintérom, no takú diaľku ako Kevin by svojou závratnou rýchlosťou určite nezvládol. Počas behu cez 26 krajín zodral až 16 párov topánok, no porazil predchádzajúceho rekordmana Toma Dennissa z Austrálie. Kevin je navyše prvým mužom, ktorý všetko zvládol bez podporného tímu. Celý čas dokonca pred sebou tlačil vozík s potrebnými vecami, ktorý bol dvakrát ťažší, ako on sám.

 

„Potlačil som svoje unavené nohy cez väčšinu Európy, Indiu, Austráliu, Nový Zéland, Kanadu a Spojené štáty. Stretol som sa s pár skutočne desivými vecami pozdĺž cesty, od dotierania zo strany divokých psov v Rumunsku až po extrémne poveternostné podmienky,“ rozprával o zážitkoch Kevin.

 

Išlo mu dokonca o život: „Najhoršie zo všetkého bolo stretnutie tvárou v tvár s medveďmi. Jeden z nich ma sledoval a potom sa za mnou normálne pustil. Použil som výbušné petardy na medvede, čo mi niekto dal, tri sa minuli účinku, našťastie môj štvrtý pokus medveďa zastavil.“ V takýchto pasážach svojej trasy udržiaval s ľuďmi rádio kontakt.

„Musel som vydržať veľa, v Indii som dostal ťažký úpal a dvakrát ma zrazilo auto. Vedel som, čo ma čaká, ale bolo toho trochu viac ako malá bolesť hlavy z dopravy a logistiky, čomu som musel čeliť,“ priznáva britský hrdina a dodáva: „Bolo to trochu ťažšie, ako som si myslela a trvalo to trochu dlhšie.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu