Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Sisa sa obetovala pre rodinu: Celých 43 rokov sa obliekala ako muž, aby mohla pracovať!

Sisa mal veľmi ťažký život
Sisa mal veľmi ťažký život (Zdroj: Twitter)

KÁHIRA - Egyptské médiá priniesli obdivuhodný príbeh ženy, ktorá sa 43 rokov prezliekala ako muž, aby svojej dcére zabezpečila všetko, čo potrebovala. V Káhire ju preto teraz úrady ocenia ako "ideálnu matku" vďaka projektu Sociálnej solidarity. Sise Abu Daoohovej (64) ale naozaj nie je čo závidieť, mala skutočne ťažký život.

Keď mala 21, Sisa ostala tehotná bez manžela, ktorý náhle umrel. Sama a bez peňazí si nemohla nájsť prácu, v komunite sa na pracujúcu ženu pozerali zvrchu. Sisa zobrala každú prácu, robila na stavbe, aj v továrni na výrobu tehál či topánok. Nebála sa ťažkej manuálnej práce, lebo vedela, že chce svojej dcére zabezpečiť lepší život, ako mala ona sama.

„Dávam prednosť tvrdej práci, ako dvíhanie tehál a vriec s cementom, je to určite lepšie ako čistenie topánok a žobranie v uliciach, aby som si zarobila na živobytie pre seba, svoju dcéru a jej deti,“ povedala skromná žena a dodala: „Chránila som sa pred mužmi a ich tradíciami tak, že som sa stala mužom. Nosila som ich oblečenie a pracovala v cudzích dedinách, kde ma nikto nepoznal.“

 

 

Aj Sisina dcéra Houda chcela matke pomôcť, no vydala sa a ochorela, takže nemohla pracovať. Sisa sa tak starala aj o jej rodinu, kým Houda mohla akurát tak čistiť topánky. O svojej obetavej matke hovorí s veľkou úctou a spomína, ako každé ráno vstávala o šiestej ráno, aby mohla čo najdlhšie pracovať. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu