Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO, ktoré vás chytí za srdce: Hluchonemého mladíka dojali susedia k slzám!

Muharrem prežil vďaka chápavým ľuďom okolo seba nezvyčajný deň.
Muharrem prežil vďaka chápavým ľuďom okolo seba nezvyčajný deň. (Zdroj: YouTube)

ISTANBUL - Muharrem je rovnako ako ďalších zhruba 70 miliónov ľudí na svete hluchý. Jeho každodenný život sa v mnohom odlišuje od „normálneho“, ticho vie byť niekedy veľmi ťaživé. Znaková reč pomáha Muharremovi a jemu podobným ľuďom, aby sa necítili osamelo, avšak komunikovať môžu len so skupinou ľudí, ktorí špeciálne gestá poznajú. Muharremova sestra Özlem pre neho spravila čosi výnimočné.

Muharrem ide so svojou sestrou na stretnutie, táto cesta je však rozhodne nezvyčajná. Najprv ho na ulici pozdraví sused, samozrejme, gestom znakovej reči. V obchode ho následne obsluhuje ďalší znalec. Vzápätí pomôžu so sestrou mužovi, ktorému vypadnú z igelitového vrecka jablká, tiež ovláda znakovú reč.

Potom do neho drgne cudzia žena, ktorá sa mu ospravedlní použitím znakovej reči. Potom nasadnú do taxíka, kde ho vodič pozdraví takisto v znakovej reči. To už začína by Muharrenovi naozaj podozrivé. Na námestí zrazu pochopí, čo všetko pre neho okolie spravilo. Krásnu reklamu so silným koncom natočili pre značku Samsung. Kiežby sa ľudia inšpirovali skutočným posolstvom takýchto činov!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu