Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dôkaz, že aj bezdomovci to vedia: Päť prípadov, kedy zázračne zmenili svoj život!

James Matthews Zobraziť galériu (3)
James Matthews (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Títo ľudia vyvracajú predsudky o tom, že bezdomovci sú len obyčajní flákači, ktorí čakajú na pomoc druhých. Prinášame vám zopár príkladov, ktoré dosvedčujú, že keď chcú, aj ľudia bez domova sa dokážu postaviť na vlastné nohy a všetkých neprajníkov razom umlčať.

Marc Roth kedysi prespával v útulkoch v San Franciscu. Dnes je to úspešný podnikateľ. Jeho najnovší projekt nazvaný "The Learning Shelter", je trojmesačný program, ktorý poskytne bezdomovcom poradenstvo v oblasti bývania, jedla a práce.

Leo Grand žil ešte pred polrokom v uliciach New Yorku. Keď sa mu naskytla príležitosť zúčastniť sa kurzu o počítačovom kódovaní, využil ju. V priebehu nasledujúcich pár mesiacov dokončil svoju prvú aplikáciu.

Regina Bestová je bývalá rotmajsterka. Keď sa vrátila z armády domov, pracovala chvíľu ako kuchárka. O prácu ale prišla a krátko nato aj o domov. Nevzdala sa však a začala pôsobiť ako dobrovoľníčka pre Habitat an AmeriCorps, prostredníctvom ktorej pomáha stavať domy pre ľudí potýkajúcich sa s podobnými problémami ako kedysi ona.

Dôkaz, že aj bezdomovci
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: WTOP)

Lane Gunderman, ktorý sa pred časom pretĺkal ulicami Chicaga, využil svoj obrovský potenciál a prepracoval sa ž k štipendiu na Stanfordskej univerzite.

Dôkaz, že aj bezdomovci
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Chicago Tribune)

James Matthews sa stal po skončení strednej školy bezdomovcom. Rodičia sa o neho prestali zaujímať a bolo im jedno, čo s ním bude. Mladík mal ale jedno veľké šťastie - svoj obrovský talent pre hru na klavír. Po čase začal prespávať v hudobnom štúdiu na Florida Southern College, ktoré bolo otvorené 24 hodín denne. Raz ho tam našiel učiteľ, ktorý si všimol, aký je nadaný. Zohnal mu ubytovanie a pomohol s kariérou. Nedávno si James dokona zahral v slávnej newyorskej koncertnej sien Carnegie Hall.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu