Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Psíkovi chýba časť tela: Pozrite sa, čo aj napriek tomu dokáže!

psík Duncan
psík Duncan (Zdroj: Foto: youtube)

VANCOUVER – Úprimnou radosťou zo života prekypuje psík, ktorý nemá zadné nožičky. Deväťmesačné šteňa boxera šantí medzi svojimi kamarátmi na záhrade, či sa túli v rukách svojich majiteľov. Psík Duncan sa narodil s deformovanou panvou. V ranom veku skončil v záchrannom centre Panda Paws Rescue vo Vancouveri , kde mu pomohli.

Psík prišiel na svet so zdeformovanou panvou. Jeho majitelia mali na výber. Buď ho utratia alebo ho zveria do rúk odborníkov, ktorí navrhovali operáciu. Majitelia sa rozhodli pre druhú možnosť, a tak zachránili šteniatku život.

Amputácia zadných končatín však bola nutná. Nefunkčné zdeformované zadné nôžky znamenali pre vtedy trojmesačné šteniatko nadmernú záťaž pre chrbticu. Po operácii mu postupne nasadili vozíček, ktorý mal byť náhradou za chýbajúce končatiny. Šteniatko však dávalo urputne najavo, že o žiadnu oporu nestojí. Vozíček sa mu stal príťažou, čo bolo pre jeho chrbticu ešte horšie. Preto sa na záchrannej stanici rozhodli, že bude pre jeho telo lepšie nechať psíka behať bez vozíka.

Čo však mladého boxera čaká, zatiaľ nie je známe. Rast kostí sa mu zastavil už dávno. Jeho majitelia sú si vedomí toho, že Duncanov život bude kvôli jeho zdravotným problémom kratší. Aj tak sú ozhodnutí zabezpečiť psíkovi plnohodnotný život.
 

Kŕmia ho dvakrát denne, jeho zdravotný stav mu však bráni správne priberať a rásť. Pretože jeho pohyb je fyzicky náročnejší ako u zdravých zvierat, spáli viac kalórií ako ostatné psy. To, že je chudý, je len výhodou, pretože nezaťažuje tak veľmi zdravé končatiny. Podvyživený však nie je a k šťastiu mu evidentne nič nechýba. Pozrite si milé VIDEÁ zo života psíka, ktorý síce nemá zadné nôžky, no vystrája ako úplne zdravý jedinec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu