Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pocta pre Slováka: Pápež František ho pozval na oslavu svojich narodenín

Bezdomovci sa cítili poctení
Bezdomovci sa cítili poctení (Zdroj: newstalk.ie)

VATIKÁN - Pápež František v utorok oslávil svoje 77. narodeniny. Pri tejto príležitosti ráno odslúžil omšu, na ktorej sa zúčastnili aj traja bezdomovci. Jeden z nich bol dokonca Slovák!

Svätý Otec včera svoj sviatok oslávil so svojimi najbližšími spolupracovníkmi a zamestnancami penziónu, kde býva. Po rannej omši v kaplnke Domu sv. Marty všetci prítomní pápežovi zablahoželali, zaspievali narodeninovú pieseň a odobrali sa na spoločné raňajky. 

Pápež ešte predtým požiadal arcibiskupa a svojho blízkeho spolupracovníka Konrada Krajewskiho, aby v jeho mene pozval na skromnú oslavu narodenín prvých bezdomovcov, ktorých v utorok ráno stretne. "Prijali by ste pozvanie pápeža na jeho narodeniny?," spýtal sa trojice mužov, ktorí žijú v uliciach Vatikánu.

Pocta pre Slováka: Pápež
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: newstalk.ie)

Boli nimi Slovák, Čech a Poliak. Najprv nechceli veriť tomu, čo práve počuli, ale potom rýchlo zbalili svoje prikrývky a kartóny a odišli aj so psom do pápežovho apartmánu, píše portál news.va. Tam sa okolo ôsmej ráno naraňajkovali s Františkom. Nezabudli mu dať malý darček v podobe slnečníc, ktoré kúpili neďaleko námestia Svätého Petra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu