Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zázrak prírody, ktorý vás dojme k slzám: Narodenie mláďatka vymierajúceho druhu!

Sto dňové mláďatko pandy veľkej
Sto dňové mláďatko pandy veľkej (Zdroj: Foto: Smithsonian's National Zoo)

WASHINGTON- Národná Zoo konečne oznámila meno 100-dňovej pandy veľkej. Milučké mláďatko nazvali Bao Bao. Pre pandy je typická nízka schopnosť reprodukcie, preto je každý prírastok veľkou vzácnosťou. Malú pandu verejnosti oficiálne predstavia začiatkom budúceho roka. Na videu si však pozrite milučké medvieďatko už teraz.

Mláďa pandy veľkej sa narodilo v Národnej Zoo v Amerike (Smithsonian's National Zoo)  dňa 23. augusta roku 2013. Hneď sa stalo zlatíčkom a miláčikom Američanov.  Mláďa je súčasťou úspešného „panda partnerstva“ medzi Spojenými štátmi americkými a Čínskou ľudovou republikou.

Narodenie pandy je priamym dôsledkom pokračujúcej dlhodobej spolupráce  vedcov pochopiť životy, ekológiu a rozmnožovanie týchto charizmatických medveďov a zaistiť tak ich zdravú budúcnosť.  

Mláďatko pomenovali podľa tradície po 100 dňoch od narodenia. Volá sa Bao Bao, čo v preklade znamená "poklad" alebo "vzácny". Ide o ohrozený druh, preto je chov a samotné prežitie náročné. Medvieďa má aj brata, ten sa volá Tai Shan a narodil sa v roku 2005 v súčasnej dobe je v starostlivosti partnerov v Číne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu