Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zázraky sa dejú: Odhodené bábätko zachránil nemecký ovčiak!

Dievčatko Jade dostalo meno podľa svojho štvornohého záchrancu. Zobraziť galériu (6)
Dievčatko Jade dostalo meno podľa svojho štvornohého záchrancu.

Birmingham – Neznáma zúfalá žena zahodila svoje novorené dieťatko do kríkov vo verejnom parku, nebyť sučky nemeckého ovčiaka by v studenom počasí pravdepodobne neprežilo.

Hoci sa v poslednej dobe psy spomínajú skôr s brutálnymi útokmi, predsa ešte niektoré z nich nedávajú zabudnúť, prečo sú najlepšími priateľmi človeka. Zvieracím hrdinom Británie je 9-ročná sučka nemeckého ovčiaka Jade.

Nemecký ovčiak zachránil odhodeného
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: www.mirror.co.uk)

Počas popoludňajšej prechádzky v parku svojmu majiteľovi Rogerovi Wildayovi (68) utiekla do kríkov. Keď sa aj napriek volaniam nevracala, vydal sa ju štvornásobný dedko hľadať.

To, čo našiel, mu vyrazilo dych. „Prichádzal som a uvidel som igelitku – potom som zbadal, že sa hýbe. Myslel som si, že je to taška s mačiatkami, ale potom som zazrel malé ručičky a hlavičku a dieťatko začalo plakať.“

Nemecký ovčiak zachránil odhodeného
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: www.mirror.co.uk)

Najskôr si Roger nebol istý, či má do pol pás nahé a v modrej deke zavinuté bábätko zdvihnúť, aby nezničil prípadné stopy. Preto sa rýchlo rozbehol ku priateľovi, ktorý býva v blízkosti. Odtiaľ zavolali núdzovú linku.

Dva a trištvrte kilogramové dieťatko, ktoré malo len deň alebo dva, okamžite previezli do nemocnice. Dnes je dievčatko Jade, pomenované podľa svojho psieho záchrancu, našťastie zdravé, šťastné a spokojné. Nemuselo to tak však byť. „Pediatri potvrdili, že bábätko malo šťastie, že ho našli práve v tom čase, lebo keby bolo vystavené prírodným živlom len o niekoľko hodín dlhšie, mohlo by to mať fatálne dôsledky,“ vyhlásil šéfinšpektor miestnej polície.

Zázraky sa dejú: Odhodené
Zobraziť galériu (6)

Aj istý sused potvrdzuje, že dieťatko vôbec nemuseli nájsť. Vďaka štvornohému miláčikovi sa však dostalo do bezpečia asi pol hodiny po odložení. „Jade vyrastala obklopená deťmi, miluje bábätká, je to hrdinka. Keby jej nebolo, to dievčatko mohlo umrieť. Podľa mňa mu môj pes zachránil život. Som naňho hrdý,“ hovorí šťastný majiteľ šikovného chlpáča Roger Wilday.

Zázraky sa dejú: Odhodené
Zobraziť galériu (6)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu